Ce și cum să mănânci de Paște ca să nu te îngrași. Sfaturi de la nutriționiști

0
228

Masa bogată de Paști își poate pune amprenta atât asupra siluetei, cât și a sănătății. Pentru a nu avea probleme în aceas­tă perioadă specială, de care ar trebui să ne bucurăm, medicii nutriționiști ne oferă sfaturi prețioase, care, dacă ținem cont de ele, ne vor ajuta să trecem peste sărbătorile pascale fără complicații, potrivit Click.
Ouăle – câte mâncăm?
Contrar opiniei generale, un ou sau două pe zi pot face parte dintr-o alimentație sănătoasă. Atenție totodată la cantitatea de colesterol și din alte alimente pe care le consumăm împreună cu ouăle (car­ne, pește, lactate).
Pasca și cozonacul – răul necesar
O felie de cozonac sau de Pască nu dă­unează. Este de preferat să nu o mănânci imediat după masă. O poți mânca, de exem­plu, la micul dejun, cu un pahar de lapte sau ceai. Sau ca o gustare, între mese.
Mielul – afectează dieta?
Răspunsul la această întrebare depin­de de cum este preparată carnea de miel. Drobul preparat cu carne slabă de miel, organe și verdețuri poate fi consu­mat cu încredere. Atenție, totuși, dacă suferiți de probleme gastro-intestinale – mielul este o carne care se digeră mai greu.
Nu mânca mai multe feluri de mâncare la o masă!
Această practică este foarte răspândită la români, mai ales cu prilejul sărbătorilor, când putem spune că avem o singură masă pe zi… una care se întinde pe tot parcursul zilei. În afară de faptul că digestia este îngreunată, iar sistemul digestiv este suprasolicitat, mâncarea în exces duce, în mod evident, la creșterea în greutate.
Cel puțin trei ore între mese
Această recomandare are ca scop atât asigurarea unui repaus alimentar, pentru a permite sistemului digestiv să se odihnească, cât și prevenirea exceselor alimentare.
Maioneza – dușmanul dietei!
Mesele de Paște conțin multe feluri de mâncare preparate cu maioneză, astfel că, gustând din toate, putem consuma cantități mai mari de maioneză decât ne dăm seama. Și acest lucru sigur nu te va ajuta la menținerea siluetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.