Ce simțiți după 30 de ani de la Revoluție?

0
604

În luna decembrie, românii de pretutindeni celebrează trecerea la libertate. În ultima lună din an, românii comemorează faptele eroice isprăvite prin sângele familiei, rudelor sau a prietenilor care a fost vărsat în decembrie 1989. Anul acesta am avut ocazia să vorbim și cu unul dintre revoluționarii arădeni, care ne spune că țara noastră se îndreaptă spre bine.

Este o întrebare foarte complicată și complexă, pentru că fiecare vede lucrurile în felul lui. Eu sunt o fire mai optimistă, văd lucrurile pozitiv. Toate lucrurile care ne fac acum neplăceri în momentul de față se vor rezolva în timp. Este o chestiune mult mai profundă, este o chestiune de conștiință națională. Este o problemă mult mai complexă în ce privește și conștiința individuală“, a declarat Marian Lupaș

Am avut ocazia să particip la Revoluție, am văzut cum au stat treburile. Au murit mulți tineri, ca noi să avem acum libertate. Mă bucur mult când văd că România se îndreaptă spre bine. Pe noi Iliescu ne-a tras mult în jos, dacă nu era el România era mult mai avansată. Totuși ne bucurăm de faptul că suntem liberi. Cred că oamenii nu sunt suficient de recunoscători față de cei care au luptat sau chiar au murit pentru libertatea tuturor“, a declarat Ionel, în vârstă de 59 ani.

Eu eram copil când a fost Revoluția aveam 9 ani. Îmi aduc și acum aminte cum părinții mei au ieșit în stradă, iar pe mine m-au încuiat în casă. Am dat drumul la televizor și mă uitam cu atenție. Eu credeam că o să reușesc să îmi văd părinții, însă erau atât de mulți oameni încât mi-a fost imposibil să îi văd. Cred că România merge în spre bine deși am avut multe piedici. Părinții noștri au luptat pentru democrație, iar datoria noastră este să nu lăsăm uitării faptele lor“, a declarat Mihai, în vârstă de 39 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.