Ce știți despre halloween?

0
520

În seara de 31 octombrie spre 1 noiembrie se sărbătorește halloween-ul. O sărbătoare presupune că în noapte dintre aceste zile spiritele rele, dar și cele bune trec în lumea de dincolo. Am avut ocazia să vorbim cu arădeni din toate categoriile de vârstă. De la tineri de 12 ani până la cetățeni mult mai învârstă. Părerile sunt împărțite, fiecare având un punct de vedere. Totuși undeva există un echilibru și un punct de înțelegere între cei tineri și cei mai înziliți.

Halloween-ul ăsta nu este o sărbătoare potrivită, acum câțiva ani nici nu exista în România. Nu înțeleg de ce tinerii ar dori să sărbătorească urâtul. Din ființe frumoase să se costumeze în cele mai dizgrațioase creaturi. Nu o să spun că e o sărbătoare demonică, dar nici o sărbătoare pe care o țară creștină ar trebui să o sărbătorească. România este o țară majoritar creștină, iar o astfel de sărbătoare care celebrează moartea mi se pare deplasată“, a declarat Ana, în vârstă de 67 ani.

Pentru mine halloween-ul este un motiv de distracție. Eu și prietenele mele ne costumăm în tot felul de monștrii sau vrăjitoare. Mama unei prietene organizează o petrecere pentru noi. O să fie foarte distractiv. O să ne uităm la un film de groază și după o să mâncăm jeleuri în formă de păianjeni, viermi și multe alte forme ciudate“, a relatat Andreea, în vârstă de 12 ani

Eu știu că e sărbătoarea Diavolului. Românii au copiat acestă sărbătoare de la alte țări, dar în mod special de la Americani. Tinerii se costumează în tot felul de draci. Am văzut că și cei mici au început să îi copieze pe cei mari. România este o țară liberă, fiecare face ce vrea, dar dacă de mici am învăța copii nu doar aceste lucruri inutile, ci și lucruri folositoare treburile ar sta altfel. Chiar dacă e o sărbătoare păgână tineretul nu conștientizează că se închină Diavolului. Ei pun accentul pe distracție“, a povestit Maria în vârstă de 71 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.