Ce trebuie să facem când realizăm că cineva a dispărut?

0
538

Tot mai mulți tineri din țară, dar și din Arad au dispărut. Persoanele cu care am vorbit, relatează că disparițiile sunt declarate abia după câteva ore. Multă lume spune că este bine să așteptăm puțin, deoarece tinerii au tendința de a întârzia uneori din cauza anturajului. Arădenii mai spun și că mulți din cei dispăruți pleacă de multe ori cu persoane cunoscute, fără să realizeze că de multe ori se află într-un real pericol.

Când un copil dispare, cred că trebuie să anunțăm la poliție cât mai repede. Nu anunți după două ore, dacă e adult, sau adolescent. Numai în cazul copiilor trebuie anunțat de urgență. Multă lume crede că trebuie să aștepți 24 de ore sau mai multe ore pentru anunța poliția. Dacă dispare copilul, trebuie anunțată poliția instant. Când se întâmplă ca adulții să dispară, trebuie să așteptăm puțin până să anunțăm poliția. În cazul celor mari pot intervenii foarte mulți factori, de la trafic până la o discuție cu un vechi prieten, iar dacă cumva nu mai au baterie la telefon se poate crea panică“, a declarat Mihai, în vârstă de 34 ani.

Este bine să anunțăm autoritățile la scut timp. Cei mai tineri, în mod special fetele cad în capcana unor indivizi rău intenționați. Aceștia se comportă foarte frumos până aceste capătă încredere și merg cu ei unde le cer. Câteodată pleacă din țară, iar după aceea pot intra chiar în rețele de proxenetism. Tinerii trebuie să fie cu mare băgare de seamă. Noi, cei care realizăm dispariția trebuie să anunțăm în scut timp autoritățile“, a povestit Ioana, în vârstă de 51 ani.

În cazul copiilor trebuie să sunăm imediat la poliție. Eu dacă mi-aș pierde un copil nu aș sta pe gânduri. Știu că mereu îi țin lângă mine și de aceea dacă unul din ei ar dispărea aș anunța imediat. La adolescenți e diferit, ei se lasă influențați de prieteni și de aceea de multe ori întârzie acasă, dar și atunci trebuie să încercăm să îi contactăm, iar dacă nu răspund trebuie anunțate autoritățile“, a declarat, Bianca, în vârstă de 25 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.