ten_fataCele mai multe femei sunt speriate de ritualul de îngrijire pentru dimineaţă de frica orelor pierdute în faţa oglinzii. De aceea, foarte multe preferă să plece nemachiate. Însă, dacă te obişnuieşti cu un ritual bine stabilit, pe care să-l respecţi în fiecare dimineaţă, tenul tău va arăta perfect toată ziua şi nici nu vei pierde foarte mult timp cu pregătirile.

Curăţare
Începe ziua cu un gel delicat de curaţare a feţei. Nu-ţi ia mai mult de un minut să te speli pe faţă, iar apa rece va reduce eventualele pungi de sub ochi, îmbunătăţeşte circulaţia şi conferă tenului un aspect luminos. Mai mult, apa rece închide porii dilataţi, iar pielea ta va arăta mai bine. De asemenea, gelul înlătură sebumul pe care pielea l-a eliminat în timpul nopţii şi celulele moarte.

Tonifiere
După ce te-ai spălat pe faţă, tenul tău are nevoie de o loţiune tonică care să-i redea prospeţimea şi să-l matifieze.

Hidratarea
Al treilea pas este hidratarea tenului. O cremă uşoară, care să pătrundă repede în piele este perfectă pentru dimineţile tale. De asemenea, crema va hrăni tenul pe tot parcursul zilei. Foarte important este să-i laşi câteva minute bune cremei să pătrundă în piele. Dacă vei aplica fondul de ten imediat după cremă, acesta nu va rezista prea mult timp.
Cel mai bine este să parcurgi cei trei paşi: spălarea, tonifierea şi hidratarea (care nu-ţi răpesc mai mult de cinci minute) imediat ce te trezeşti. Iar cât timp mănânci micul dejun sau îţi bei ceaiul sau cafeaua, crema are timp să intre în piele.

 Machiaj în 15 minute
După curăţare, tonifiere şi hidratare, urmează un fond de ten cât mai uşor (mai ales vara), fără o putere mare de acoperire şi care să aibă în compoziţie particule strălucitoare care să dea luminozitate pilelii. Apoi, foloseşte un anticearcăn pe care să-l combini cu fondul de ten şi care să fie o nuanţă mai deschisă. Îl aplici prin tapotare în jurul ochilor. Fixează anticearcănul cu un iluminator pudră, acesta îţi va lumina privirea. Aplică acest produs în interiorul ochiului, pe arcadă, dar şi puţin pe tâmple. Fixează toată faţa cu puţină pudră translucidă. Nu uita de mascara în două straturi, un strop de blush în obraji şi un glos pe buze. Cu ajutorul acestui machiaj simplu, pe care ţi-l faci în maximum 15 minute, tenul tău va arăta foarte bine pe tot parcursul zilei.

Prospeţime de la apa termală
Apa termală este un adevărat aliat pentru pielea noastră, conţine foarte multe minerale (Ca, Mg, Cu, B, Sr, Si, etc), ceea ce o transformă într-un veritabil ser de înfrumuseţare. De asemenea, apa termală este calmantă şi intens hidratantă. Tocmai de aceea este foarte bine să o foloseşti în timpul zilei când simţi că ai nevoie de o împrospătare a tenului.

 

SURSA: http://www.eva.ro

Recomandările redacției