fitness_sala_sportPoate că trăieşti cu impresia că pentru a slăbi trebuie să stai la sală cu orele, dar în realitate, oamenii de ştiinţă susţin că un singur minut în plus de activitate în fiecare zi poate ajuta la pierderea kilogramelor nedorite.

Oamenii de ştiinţă au monitorizat activitatea a 4.500 de adulţi şi au constatat că pentru a scădea în greutate contează cât de des îşi antrenezi inima şi plămânii şi nu durata exerciţiilor fizice. Mai exact, constatările au indicat că perioadele scurte, dar intense, de activitate fizică au acelaşi efect ca exerciţiile lungi dar mai puţin frecvente, potrivit descopera.ro.

Aceste perioade scurte de efort fizic pot consta în urcatul scărilor la locul de muncă, în locul urcatului cu liftului, parcatul ceva mai departe de locul de muncă astfel încât să fim nevoişi să facem mai multă mişcare până la birou, sau părăsirea autobuzului cu o staţie înainte de a ajunge acasă.

În studiu, voluntarii au purtat accelerometre, dispozitive care măsoară cu acurateţe mişcările şi activitatea individului. De asemenea, participanţilor li s-a măsurat şi indicele de masă corporală (IMC). În urma analizelor, specialiştii au constatat că, pentru femei, fiecare minut zilnic în care acestea realizat exerciţii fizice scurte dar intense era asociat cu o reducere a IMC de 31 de grame. În plus, oamenii de ştiinţă au adăugat că un singur minut zilnic de activitate intensă consumă echivalentul în calorii a 185 de grame din greutatea corporală.

Cercetătorii au explicat că acest lucru înseamnă că dacă o femeie cu o înălţime de 1,65 metri va alege în mod regulat să urce pe scări la serviciu, ea va cântări cu aproximativ 225 de grame mai puţin ca restul femeilor care au aceeaşi înălţime ca ea, dar care au ales liftul. Studiul a arătat că rezultatele au fost similare şi în rândul bărbaţilor.

Astfel, fiecare minut de exerciţii fizice intense realizat zilnic scade probabilitatea de a deveni obez cu 2% la bărbaţi şi 5% la femei.

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției