Ce trebuie să știi dacă vrei să crești pentru prima dată o pisică?

0
191

Dacă urmează să aduci pentru prima dată o pisică acasă, trebuie să te asiguri că ai toate cele necesare, pentru a-i asigura tot confortul, încă din prima zi. E important să o îngrijești corespunzător și să te asiguri că e sănătoasă, aju­tând-o să se adapteze cât mai repede cu sti­lul tău de viaţă, dar și cu noua locuinţă.
Dacă nu știi de unde să începi, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și îți spunem care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont în ceea ce privește creșterea unei pisici.
Ce obiecte trebuie să cumperi
Dacă nu ai mai avut până acum grijă de o pisică, trebuie să știi că aceasta are nevoile ei, așa că va trebui să cumperi câ­teva lucruri special pentru ea. În primul rând, pisica ta va avea nevoie de un coș, cu o pernuță confortabilă, unde să se poată simți în siguranță.
De asemenea, va trebui să cumperi și o litieră, pe care ai putea să o așezi în baie sau în balcon. Aceasta trebuie să fie suficient de adâncă și să fie prevăzută cu o mică lopățică, pentru a îndepărta murdăria.
Nu uita de recipientele cu apă. Pisica ta ar trebui să aibă mereu la dispoziție câte un bol cu apă proaspătă. Iar același lucru este valabil și în cazul bolurilor cu hrană, pe care ar trebui să le așezi la o mică distanță de cele cu apă, pentru a preveni murdărirea acestora.
Un alt aspect de care trebuie să ții cont e faptul că pisicile au foar­te mul­tă energie, așa că va tre­bui să îi cum­peri felinei tale și câteva acceso­rii pentru joacă, care îi vor permite să zgârie, să se cațere și să se ascundă în siguranță.
Cum te ocupi de igiena și îngrijirea pisicii tale
Dacă vrei ca blana pisicii tale să aibă un aspect cât mai îngrijit, trebuie să o periezi regulat. De obicei, pisicile cu păr mai lung, cum sunt cele persane, necesită o periere atentă a blănii, cu un pieptăn de bună calitate, în fiecare zi.
Un alt aspect important privind igiena pisicilor este sănătatea orală, de care trebui să te ocupi cu mare atenție. În cazul unui pui de pisică, trebuie să ții cont că dinții săi sunt foarte fragili, așa că mâncarea pe care o alegi nu ar trebui să fie foarte crocantă. De asemenea, periajul dinților este o regulă de aur, pentru îngrijirea orală, așa că îți recomandăm să folosești pentru animalul tău de companie o periuță de dinți specială pentru pisici și o pastă de dinți ve­terinară.
Cum alegi hrana potrivită
Încearcă să alegi pentru pisica ta o hrană de calitate superioară, care să conțină toate substanțele nutritive, de care felina ta are nevoie pentru a se dezvolta corect.
Așadar, acestea sunt aspectele de care trebuie să ții cont dacă nu ai mai avut până acum grijă de o pisică. La început poate părea dificil să pregătești toate aceste lucruri, însă, după ce vei cumpăra toate cele necesare, îți va fi mult mai ușor să te ocupi de animalul tău de companie, ajutându-l să se adapteze în noua sa casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.