Atâta timp cât discuțiile cu Ma­rius Stan păreau să aibă o finalitate fericită, clubul UTA a cam pierdut din vederi campania de achiziții pentru viitoare stagiune. Pe de altă parte, conducerea „roș-albilor” are și o altă preocupare la fel de importantă și anume găsirea soluțiilor pentru a încheia financiar și sta­giunea 2017-2018. Misiunea nu este deloc facilă ținându-se cont de faptul că salariile restante se ridică la trei (în cazul jucătorilor veniți în iarnă) și patru, la restul. De altfel, Alexandru Meszar anticipa această situație încă din iarnă, când s-a arătat dispus să lase în locul său un manager (finanțator) care să asi­gure partea salarială, neacoperită din banii Primăriei. Iar acum ar fi făcut la fel în urma discuțiilor cu Marius Stan, dar, așa cum vă relatam joi, primarul Falcă ar fi avut o altă opțiune, în persoana lui Marius Țucudean.
Până una alta, nimic nu e sigur în curtea echipei fanion a Aradului. Azi e programată reunirea lotului în vederea demarării pregătirii unui sezon și mai greu în Liga a II-a, iar la ora la care vorbim nu există nicio certitudine la capitolul noutăți. Lista de achiziții de care a pomenit la un moment dat Marius Stan nu mai este valabilă atâta timp cât fostul președinte al Oțelului Galați nu mai este în schemă pentru a garanta și financiar pentru ea. Ținte pe piață ar avea și Ionuț Popa, dar de unde fonduri pentru ele? Mai mult, și contractul lui „Mister” a expirat pe 15 iunie și, după cum susține chiar el, nimeni nu l-a solicitat să continue oficial în „alb-roșu”.
Probabil, luni, experimentatul antrenor va conduce – totuși – primul antrenament al verii, însă asta nu înseamnă că-și va lega destinele de echipa fanion dacă lucrurile nu se mișcă rapid la capitolul buget de salarii și transferuri. În urmă cu o lună, când mai erau patru runde din sezonul 2017-2018 a ligii secunde, Ionuț Popa declara: „Nu știu ce perspective vor fi din vară și ce plan de bătaie se poate face. Trebuie lucrat în special la lotul de jucători, la bugetul pentru salariile lor, dar și terenul de joc. UTA nu mai poate juca la Șiria, trebuie să revină la Arad, asta e clar. Vorbind despre jucători, dacă rămânem și din vară cu același lot și obiectivul va fi același, evitarea retrogradării. Și asta în condițiile în care campionatul va fi mai puternic. De accea trebuie să vedem despre ce este vorba, să decidem cât mai repede ce vrem să fim la anul, băiat sau fată? Sunt 4-5 seniori și cam tot atâția juniori care au confirmat, cu încă trei-patru fotbaliști peste media lotului de acum ne vom menține undeva la mijlocul clasamentului. Dar, cu 7-8 valori la nivel de Liga a II-a poți spera la locurile fruntașe. Așa văd eu lucrurile în momentul de față”.
Cuvintele lui „Mister” sunt valabile 100% și astăzi, UTA începe să intre în criză de timp, iar primarul Falcă își permite să tragă sforile fără să ofere o alternativă clară.

Recomandările redacției