Cine s-ar fi gândit vreodată că va ajunge vremurile astea, pe care le vedem și le trăim cu toții? Omul de rând, întotdeauna și-a pus în gând, de la o zi la alta că doar, doar va fi mai bine. Din păcate, însă binele cam fuge de noi, românii. Care este motivul – cred că fiecare dintre noi se întreabă, până la urmă.

Noi nici măcar acum, în ceasul al XII-lea nu încercăm să mai remediem din ce se poate face. În continuare, distrugem fabrici, chiar dacă a mai rămas una de sămânță. Continuăm să găsim tot felul de pârghii, să mai scoatem ceva bani de pe spinarea poporului. Dar de unde? Că nu sunt locuri de muncă în țară. Care sunt plecați afară la muncă nu mai vin înapoi. Sunt sate părăsite. Tineretul a plecat la muncă, la ce să mai stea în țară?

Domnilor și doamnelor, să stăm bine și să ne gândim: să se facă atâta tam tam pentru că, vezi Doamne, au redus benzina și motorina cu 50 de bani?! Nu vreau să folosesc alte cuvinte, dar mai bine nu făceau nimic, că este cam rușinos.

Dar dacă eram prin anul 2024, cu siguranță era altul procentul de reducere, având în vedere că este an electoral. Dar asta este până la urmă.

Să mai sperăm… În ce? Noi am cam trecut prin toți anii, dar parcă niciodată nu a fost chiar așa. Nu are ce să mă contrazică nimeni, pentru că știu cum a fost și înainte: ai crescut porci, vite, oi. Trebuia să dai la stat inclusiv laptele.

Domnilor, atunci erau puncte de colectare. Porcul ți-l lua, tăurașul la fel, mieii la fel. Acum nici dracul nu te mai întreabă, ba dimpotrivă, nu cumva să ai cocină și porci să îl deranjeze pe vecinul, că este bai.

Oare pentru așa ceva și-au pierdut viața în 1989, la Revoluție? Parcă lumea este pur și simplu fără încredere în conducătorii noștri.

Mă mai întreabă unii și alții ce căutăm noi în UE și NATO. Dar dacă nu am fi cu ei cine știe ce ar fi la noi, așa că aceasta este calea pe care am ales-o: UE și NATO. Dar nu ce este în țărișoara noastră, ferească Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției