Cea de a doua ediție a Forumului Economic Internaţional a fost organizată la finele săptămânii trecute. Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Județean Arad, iar tema de interes a fost „Modernitatea, etica şi reforma în dezvoltarea economică în context regional şi internaţional – premise, provocări, oportunităţi”.
Forumul Economic Internațional, organizat de filiala arădeană a Patronatului Naţional Român şi de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a reunit invitați importanți, în frunte cu prof. univ. dr. Andrei Marga, prof. univ. dr. Petre Roman, jurnalistul Cornel Nistorescu, precum şi alte personalităţi din domeniul economiei sau al mediului academic.
Dezbaterile orientate pe tema principală au cuprins aspecte de economie naţională sau internaţională, completate de exemple concrete, dar şi de posibile soluţii, în unele domenii adiacente mediului de afaceri – edu­caţia, infrastructura, politica –, dar care reprezintă tot atâtea puncte de sprijin ale economiei. „Timp de secole, Aradul a fost un loc de trecere, la intersec­ţie de drumuri şi de imperii. La 100 de ani de la cel mai important moment al istoriei moderne a României, adminis­- traţia Aradului a decis că judeţul nu trebuie să se hrănească doar din istorie, ci să priveas­că spre viitor. Am decis să pu­nem bazele unei construcţii economice, administrative, care să consolideze şi să crească forţa Aradului, să îl transfor­me din judeţ de tranzit într-o destinaţie naţională şi in­ternaţională a antreprenorilor inovativi”, a susținut Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad în alocuţiunea sa din deschiderea lucrărilor.
Două volume semnate de prof. univ. dr. Andrei Marga și prof. univ. dr. Vasile Morar, prezentate de către prof. univ. dr. Gheorghe Schwartz au fost lansate în cadul evenimentului.

Recomandările redacției