Orașul Chișineu-Criș se pregătește să găzduiască, la sfârșitul acestei săptămâni, cea de a XXXIX-a ediție a Cupei Crisius, cea mai longevivă competiție din calendarul Ministerului Educației Naționale. Întrecerea, la care vor participa elevi din șase țări și 16 județe din România, se va desfășura între 4 și 6 mai. „Competiția este organizată sub egida Inspectoratului Școlar Județean de către Primăria Chișineu-Criș, Clubul Copiilor Chișineu-Criș și Universitatea de Vest «Vasile Goldiș». Avem 14 discipline de concurs la care se vor întrece 2.000 de copii”, a declarat Eugen Gagea, directorul de proiect al Cupei Crisius.
Vineri, în prima zi de concurs, va avea loc, la Casa de Cultură, vernisajul expoziției internaționale de artă plastică și fotografică „Sportul în imaginația copiilor”, urmând ca întrecerea propriu-zisă să aibă loc sâmbătă. Vor avea loc competiții de handbal, minifotbal, baschet, tenis de masă, navomodele, aeromodele, aerobic, karate, judo, karting, șah, informatică-grafică, jocuri logice, arte plastice și programare scrath și HTML.
Festivitatea de închidere a concursului va avea loc duminică, când va fi atribuită și Cupa Crisius. Câștigătoare va fi desemnată unitatea de învățământ care va acumula cele mai multe puncte în urma desfășurării probelor de concurs.
(L.Ș.)

Recomandările redacției