Cea mai veche înregistrare realizată de trupa The Konrads, în 1963, cu vocea lui David Bowie a fost recuperată de un fost coleg de scenă al superstarului şi va fi scoasă la licitaţie în septembrie, cu preţul de pornire de 10.000 de lire sterline, potrivit Mediafax.
Cu toate că Bowie era, la 16 ani, saxofonistul grupului, înregistrarea îl surprinde în calitate de solist, interpretând piesa „I Never Dreamed”. Înregistrarea nu a avut niciun fel de efect la vremea ei, casa de discuri Decca, pentru care era realizată proba, oferindu-le celor de la The Konrads şansa unei audiţii abia un an mai târziu. Şi atunci numai pentru a-i respinge. De altfel, Bowie a părăsit ceea ce a rămas în istorie ca prima sa trupă la scurt timp după acest eşec.
Înregistrarea a fost regăsită de David Hadfield, toboşarul formaţiei, atunci când se muta şi a păstrat-o într-un coş de pâine. Acum, prima înregistrare cu vocea celui care încă nu se numea David Bowie, ci David Jones, numele real al muzicianului, va fi scoasă la licitaţie la casa Omega Auctions, într-un eveniment care va avea loc pe 11 şi 12 septembrie.
Muzicianul britanic David Bowie a murit pe 10 ianuarie 2016, la vârsta de 69 de ani, după o luptă de 18 luni cu cancerul. David Bowie a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat numeroase premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii şi cunoscut pentru reinventarea periodică a stilului său, Bowie este considerat un influent inovator în muzică.
Ultimul material discografic,
al 28-lea din carieră, intitulat „Blackstar”, a fost lansat pe 8 ianuarie 2016, ziua în care artistul a împlinit vârsta de 69 de ani.

Recomandările redacției