cfrÎn timp ce unii ceferişti au făcut ieri grevă, alţii cred că acest protest spontan a fost nejustificat. La Arad, angajaţii CFR şi-au văzut de treabă neopriţi, în timp ce în alte oraşe, traficul feroviar a fost blocat. Ceferiştii arădeni n-au făcut un capăt de ţară din cauza întârzierii cu o zi a salariului. Mai mult decât atât, aceştia nu văd cu ochi buni gestul fero­viarilor din alte colţuri ale ţării, de vreme ce în perioada în care în sectorul CFR au fost tăiate mai multe drepturi, aceştia n-au dat dovadă de la fel de multă spontaneitate.
Unii sindicalişti consideră că ho­tă­rârea de declanşare a protestului a fost neîntemeiată, de vreme ce toată ne­mulţumirea a fost legată de întârzierea cu doar o zi a salariilor. Aceştia cred că atitudinea colegilor din ţară este discrepantă faţă de ce se întâmpla în urmă cu doi ani de zile. Atunci când ceferiş­tilor le-au fost tăiate sporuri şi s-au fă­cut disponibilizări colective, sindicatele şi angajaţii n-au părut să se grăbească să protesteze la fel de repede ca acum, când salariile au avut o zi de întârziere. Angajaţii CFR Călători au intrat, ieri, în grevă de la ora 7.00, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012. Trenurile au avut întârzieri de chiar şi de 160 de minute, iar călătorii au fost nevoiţi să aştepte chiar şi cu orele pe peroanele gărilor. S-au grăbit să protesteze angajaţii Regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa. Până la ora 8.00, la ni­ve­lul celor şase regionale CF, 89 de trenuri nu au fost expediate din staţii. Totul, la prima vedere pentru doar o zi de întârziere însă, ceferiştii bănuiesc că banii ar fi fost folosiţi de conducerea companiei în alte scopuri. Cert este, că reacţia acestora a fost neîntârziată, în timp ce altă dată, aceasta a lipsit deşi angajaţilor le-au fost tăiate mai multe drepturi. „Noi am respectat întotdeauna toţi paşii când a fost vorba de proteste, conform legii. Nu cred în spon­taneitatea acestui protest, ci doar în mişcări argumentate. Angajaţii pe care îi reprezint au înţeles că a fost vorba de un deficit şi nu şi-au manifestat intenţia de a protesta, pentru doar o zi de întârziere salarială. Nimeni nu a dorit să oprească activitatea. Să fim serioşi… atunci când au fost cu adevărat probleme, cu mult mai grave nimeni nu a reacţionat, cum au făcut-o acum“, a susţinut liderul Uniunii MC Arad, Florin Matei. Acesta a mai susţinut că la CFR Călători a fost virat jumătate din salariu, iar la CFR Infrastructură ar urma să se vireze astăzi.

  • babicu spune:

    Doamna STOLER cit il mai citati pe acest individ penal care se mai crede si lider de sindicat cu 20 de oameni. De ce nu-l intrebati cind a facut el protest ultima data.S-a oprit lucrul spontan pt. alte probleme mai grave, pe care o sa le vedeti in timp.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției