Cei care îi înjură pe alegătorii lui Dăncilă pot puţin

0
987

Cei care au visat la un tur II al alegerilor prezidenţiale fără candidatul PSD Viorica Dăncilă înghit acum în sec. Este dreptul lor. Şi eu înghit în sec pentru că Toader Paleologu, candidatul pe care l-am votat nu are, şi nici nu avea, vreo şansă să ajungă preşedintele României. Şi am tot dreptul să înghit în sec până mă înec. Dar nimic nu îmi dă dreptul să îi înjur sau să jignesc pe cei care au votat sau gândesc altfel decât mine. Ar fi tocmai încălcarea principiilor moderne de civilizaţie şi de societate modernă, pentru care mă bat în piept că am votat şi pentru care, chipurile, m-am luptat. Nu înseamnă că dacă a fost ales altcineva decât mi-am dorit eu, ţara asta, lumea sau continentul începe să se scufunde. Că majoritatea a votat contra mea, contra bunăstării mele, împotriva familiei şi a ţării în care trăiesc.

Frustrările celor care l-au dorit pe Dan Barna în finala cursei prezidenţiale le înţeleg. Eşecul lor este dureros pentru cineva care s-a săturat de clasa politică, să-i spunem clasică, şi a crezut că izbăvirea vine prin persoana lui Barna. Dar de aici şi până la a jigni pe cei care au votat altceva este de nepermis. Să îţi permiţi să cataloghezi drept proşti peste două milioane de români doar pentru că au votat altfel decât tine este incalificabil. Încalci drepturile democraţiei, nu te mai poţi numi european, ceea ce este exact contrar a ceea ce ai votat. Injuriile sunt cu mult mai dure, în special în mediul online, şi merg până la postări de genul „dacă ai votat cu Mizeria de Dăncilă ieşi singur din lista mea de prieteni“.

Pe lângă răutatea şi marea doză de prostie care conţin astfel de mesaje, ele sunt şi utopice. Cum ar fi ca Dan Barna, care este direct implicat în alegeri şi are mult mai mult de suferit în urma rezultatelor să îşi înceapă discursul astfel: „Toţi cei care nu aţi votat cu mine sunteţi proştii universului. Să nu vă mai văd, să nu mai aud de voi! Aţi ratat şansa vieţii voastre. Sunteţi nişte lepre, proşti, inculţi, oameni de doi bani, handicapaţi mintal, să nu mă mai salutaţi pe stradă, dracu să vă ia!“.

Astfel de mesaje am văzut, din păcate, şi în tabăra susţinătorilor lui Iohannis. Este adevărat, mai puţine, datorită scorului foarte bun realizat de candidatul PNL. Nici eu nu înţeleg cum de oamenii care au votat cu Iohannis se pot mulţumi cu un astfel de preşedinte care mai mult a fost absent decât a vorbit. Mi se penibilă şi absurdă alăturarea lui Iohannis cu mari oameni care au schimbat destinele României, cum ar fi Regele Carol I sau Ferdinand, doar pe principiul că sunt nemţi. În opinia mea, este un preşedinte nedemn, nevrednic de a sta în fruntea României, dar asta nu îmi dă nici un drept să îi înjur pe cei care gândesc altfel decât mine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.