Cei care refuză vaccinul anti-Covid, riscă să piardă dreptul la tratament în secțiile ATI

0
535

Cetățenii care refuză vaccinul anti-Covid nu ar trebui să aibă acces la ventilatoare sau alte măsuri de urgență dacă se îmbolnăvesc, susține un membru al Consiliului de Etică din Germania într-un interviu acordat cotidianului Bild.

 

„Orice om ar trebui să aibă dreptul de a refuza vaccinarea, dar și obligația de a purta un document semnat pe care să scrie ‘Nu vreau să fiu vaccinat’”, crede Wolfram Henn, medic genetician german, citat de smartradio.ro. 

„Vreau să cedez mijloacele de protecție împotriva Covid altor cetățeni. Doresc, în caz că mă îmbolnăvesc, să cedez patul meu de la terapie intensivă și ventilatorul destinat mie, altora”.

Henn recunoaște că întrebările despre vaccin sunt justificare, dar consideră că ele trebuie lăsate în seama „celor care chiar știu despre ce e vorba”. „Cercetătorii din toată lumea au făcut mari compromisuri pentru a reuși dezvoltarea vaccinului, dar niciunul în privința siguranței”.

Medicul atrage atenția și asupra problemei conspiraționiștilor și a celor care neagă existența virusului. „Deciziile nu ar trebui lăsate în mâna extremiștilor sau a activiștilor anti-vaccin”, făcând referire la mișcarea Querdenker, care a organizat numeroase manifestații, uneori violente, împotriva restricțiilor.

„Recomand acestor alarmiști să meargă de urgență la cel mai apropiat spital și să-și expună teoriile conspiraționiste în fața medicilor și a asistentelor care ies complet epuizați din secțiile ATI supraaglomerate”.

Germania este acum sub carantină strictă, până pe 10 ianuarie. Numărul de cazuri zilnice este în creștere, depășind recordul din primăvară, scrie Deutsche Welle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.