Tramvaiele sunt pline de oameni în vârstă care nu au nici o problemă cu faptul că le-a fost recomandat să rămână în casă. De când cu apariția căldurii de afară, cei mai în vârstă și cei care se presupune că sunt ceva mai „calculați” și „trecuți prin viață” au luat-o la plimbare, uitând de pandemie. 

Ne-au fost recomandate tuturor câteva lucruri destul de simple, de prevenție, dar care se adresează în special celor în vârstă, majoritatea având deja probleme de sănătate. Printre aceste reguli de prevenție se numără statul în casă cât mai mult posibil, evitarea locurilor aglomerate și, dacă este posibil, o distanță de cel puțin un metru între persoane. 

Totuși, toate regulile parcă au intrat printr-o ureche și a ieșit prin cealaltă pentru că acum, chiar mai mult ca în ultimele săptămâni, lumea este foarte prezentă pe străzi, dar și în parcuri, piețe, magazine alimentare. Cumva, cineva încearcă să îi facă în ciudă pandemiei și se strâng foarte multe persoane, în același loc, stau la povești sau cel puțin se înghesuie pe câte o bancă din parc și se bucură de natură. 

Cei mai deranjați de atitudinea persoanelor în vârstă sunt cei care au înțeles regulile și se simt obligați să își țină copiii mici în casă, fără să îi lase să se plimbe cu bicicleta prin parcuri sau să se bucure că au scăpat de ploi, cel puțin pentru o perioadă. 

Cu toate acestea, s-a luat decizia ca circulația tramvaielor să fie oprită duminică, 22 Martie, iar începând de luni, 23 Martie, frecvența de circulație este redusă cu 25%. Așa, mai există încă o șansă ca oamenii să rămână în case. De ajutor va fi și vremea care pare să se răcească de luni, plimbările nemaifiind chiar atât de plăcute ca și până acum. 

Sursă foto: Facebook/cetățeni

Recomandările redacției