Rüben Onișor

Inspectoratul Şcolar Judeţean a premiat elevii de 10 ai județului Arad. Patru la număr au fost cei care au obținut nota 10 la unele dintre cele mai importante examene din viața lor. Examene care de altfel le-au influențat viitorul tinerilor liceeni, dar și viitoarelor studente.

Tinerii care au obținut nota 10 au fost premiați cu o sumă considerabilă de către ISJ, prin ordin de ministru. Cuantumul sumelor a fost de 3000 lei pentru cei care au promovat examenul de Bacalaureat cu nota 10, respectiv 1000 ron pentru elevii care au promovat examenul de Evaluare Națională cu nota 10.

Entuziasmul și fericirea se citea pe fețele tinerilor, dar bucuria și împlinirea adevarată se vedea în ochii părinților și a directorilor, prezenți și ei la această sărbătoare. Aveau un zâmbet molipsitor, erau cu adevărat mândri de reuşita tinerilor.

Am discutat cu fiecare părinte și elev în parte, iar nu mare ne-a fost mirarea să aflăm că rezultatele deosebite erau așteptate.

„Sinceră să fiu, mă așteptam la rezultate foarte bune deoarece, Diana a fost un elev care mereu a muncit foarte mult și mereu a țintit în sus, iar în ochii mei mereu a fost un elev de nota 10“, relatează mama Dianei Iuga, una din elevele care a obținut nota 10 la examenul de Bacalaureat.

„Consider că pregătirea pentru orice tip de examen, constă într-o muncă constantă. Am început încă din clasa a IX-a să mă pregătesc pentru toate cele trei materii. Am avut profesori care m-au îndrumat și le mulțumesc din suflet pentru asta. Vreau să îi mulțumesc și mamei mele pentru toată încurajarea pe care mi-a  oferit-o. Fiecare are modul lui de a se pregăti, consider că distracția si munca se pot combina. Eu am combinat munca cu voluntariatul și plimbările în aer liber, astfel încât să nu mă stresez foarte tare“, povestește Diana Iuga, studentă la Universitatea de Vest Timișoara la Facultatea de Matematică și Informatică.

„Când așteptam rezultatele Marei trebuia să plec de acasă, dar ceva nu mă lasa să plec. Sora ei a sunat-o și ne-a dat vestea, când am aflat că a luat 10 ne-am bucurat foarte tare. Rezultatul nu a fost unul neașteptat, fiind că Mara s-a pregătit din timp. A fost munca ei încununată, Mara fiind o fată ce țintește numai sus“, ne relatează mama Marei Popa, viitoare studentă la Universitatea de Vest Timișoara la Facultatea de Design Vestimentar.

„Am început să învăț constant încă din clasa a IX-a și nu am lăsat totul pe ultima sută de metri, astfel în clasa a XII-a nu am fost stresată în privința examenului de Bacalaureat. Cred că asta a făcut diferența, deoarece am putut să fac și alte activități și nu m-am suprasolicitat“, povestește Mara Popa.

Mama Laurei Preda, eleva care a obținut 10 la examenul de Evaluare Națională ne spune: „Mă simt foarte mândră că am o fiică de nota 10, imediat după ce s-au afișat rezultatele, majoritatea rudelor ne-au sunat și ne-au urat succes în continuare“.

„Sunt tipul de persoană care prinde foarte mult de la clasă, nu am fost nevoită să învăț foarte mult pentru examenul de Evaluare Națională, noii mei colegi de la Colegiul Național Moise Nicoară au spus că sunt foarte tare și m-au primit cu brațele deschise“, povestește Laura, actuala liiceană a Colegiului Național „Moise Nicoară“ Arad.

„Mă bucur că fiul meu a obținut nota maximă la acest examen,  mulțumec lui Dumnezeu că l-a ajutat până acum și sunt sigur că o să fie cu el si de acum în continuare. De mic el a fost mai deosebit și foarte silitor. După ce va termina liceul el își dorește să devină medic, din clasa a  I-a și-a dorit acest lucru“, ne-a povestit tatăl lui Octavian Nicurescu, singurul băiat din Arad care a obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională.

„Sincer, nu mă așteptam să iau 10 curat deși am avut multe ore de pregătire înainte, atât la română cât și la matematică. Vreau să multumesc școlii mele pentru că a avut un  rol important în obținerea acestor note, dar și profesorilor care m-au pregătit. Mă bucur că am reușit să îmi fac părinții mândri de mine și sper să fac la fel și la următorul examen“, ne-a declarant Octavian Nicurescu.

Rüben Onișor

 

Recomandările redacției