baniÎntr-unul din numerele trecute ale ziarului nostru vă prezentam cazul a trei „oameni de afaceri din Arad” care au prejudiciat bugetul de stat cu aproape un milion de euro. Indivizii au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, primul termen în proces urmând să aibă loc joi.
Cei trei trebuie să dea acum socoteală pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuă şi uz de fals. Asta, ca urmare a faptului că, în perioada aprilie 2011-martie 2012, prin intermediul a trei firme, au făcut achiziţii de mărfuri din spaţiul intracomunitar pe care nu le-au înregistrat în actele contabile
„La începutul anului 2011 au conceput un plan prin care să înfiinţeze mai multe societăţi comerciale având ca administratori persoane insolvabile, cu nevoi financiare şi cu un grad de instrucţie precar (şase-opt clase) care să nu le permită înţelegerea fenomenului evazionist ce se va desfăşura prin intermediul respectivelor societăţi, iar în cazul în care autorităţile vor descoperi faptele comise, aceştia să fie cei traşi la răspundere penală. Astfel, persoanelor care au acceptat ca pe numele lor să fie înfiinţate societăţile comerciale, inculpaţii le-au promis sume de bani cuprinse între 800 şi 1.500 de lei cu promisiunea că firmele vor funcţiona o perioadă scurtă de timp şi că nu vor avea nici o răspundere pentru activitatea acestora”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului. Anul trecut, înainte de Paşte, escrocii se pregăteau să pună în vânzare ouă expirate. Din fericire au fost prinşi înainte de a reuşi să-şi ducă planul la îndeplinire.

Recomandările redacției