Cei trei preoţi ortodocşi din comună au primit distincţii din partea Arhiepiscopului Aradului

0
687

Cu ocazia slujbei de binecuvântarea a lucrărilor de renovare săvârşite la biserica parohială din Cuvin, oficiată de Înaltpreasfinţitul Timotei, toţi cei trei preoţii ortodocşi care slujesc în parohiile aparţinătoare comunei Ghioroc, au fost ridicaţi la cel mai înalt rang pe care îl poate atinge un preot de mir.

Înaltpreasfinţitul Timotei a ţinut să îi răsplătească pentru buna lucrare care o desfăşoară în parohiile lor. Astfel prin binecuvântarea Înaltpresfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, preotul Ioan Florea, paroh al Parohiei Ortodoxe din Miniş a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, o distincţie pe deplin meritoasă având în vedere că părintele Florea a avut şi funcţie de conducere în cadrul Episcopiei Aradului. Preotul Mircea Ciorogariu a fost ridicat de la rangul de sachelar la cel de iconom stavrofor iar preotul paroh al Cuvinului, Petru Jula a fost la fel ca ceilalţi ridicat la rangul de iconom stavrofor de la rangul de iconom.

Tot în cadrul aceleaşi sărbători alţi doi slujitori ai altarului au primit distincţii din partea ierarhului locului, anume preotul Iulian Botezatu de la parohia Şiria care a fost înaintat la gradul de iconom şi protosinghelul Emanuel Cucu de la Mănăstirea Feredeu care a fost avansat ca şi ieromonah. În cadrul aceluiaşi eveniment a fost prezent şi preotul Octavian Blaj, consilierul economic al Arhiepiscopiei Aradului şi preotul protopot al Protopopiatului Lipovei, Ioan Jidoi.

Protopopul Lipovei a dat citire hrisovului editat de Arhiepiscopia Aradului prin care a evidenţiat efortul depus de parohul bisericii din Cuvin, pentru care a fost răsplătit cu distincţia mai sus menţionată iar la final preotul paroh Petru Jula a mulţumit ierarhului pentru faptul că a ales să meargă la Cuvin şi să binecuvinteze lucrările săvârşite la biserică.

La acest eveniment a cântat şi corul parohiei din Cuvin condus de teologul Daniel Jula, fiul preotului, care a dat răspunsurile la Liturghie şi la slujba de sfinţire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.