Patru persoane au reușit să scape dintr-un centru de carantină din județ, mai exact din centrul de la Motelul Pensiune Maria Rustic din comuna Buteni. Totul a ieșit la suprafață în cursul zilei de ieri, iar în scurt timp a și fost găsit unul dintre cei patru: „În zonă au fost direcţionate imediat echipaje de poliţie și jandarmerie, pentru căutarea celor 4 bărbați, unul dintre aceștia fiind depistat de către jandarmi în scurt timp, în zona împădurită din apropierea centrului de carantină”, apărea într-o știre precedentă pe site-ul nostru. 

Așadar, în continuare, în cursul zilei de astăzi au fost găsiți și ceilalți trei. Căutările au durat în total nu mai puțin de trei zile, dar, din fericire, într-un final au fost găsiți toți: „În urma celor trei zile de căutări, în care au fost implicate mai multe forțe de ordine, cei patru cetățeni marocani dispăruți de la un centru de carantină din județul Arad, au fost depistați. Încă din primul moment în care s-a constatat lipsa acestora, jandarmii au plecat în căutarea lor, unul dintre bărbați fiind depistat după doar câteva ore, de către aceștia”, au declarat reprezentanții Prefecturii.
Cei trei au fost găsiți, după cum spuneam, astăzi, în jurul orei 14.00. Aceștia, trei cetățeni marocani, au fost depistați de către jandarmi, la o distanță de aproximativ 60 de km de centrul în care erau cazați, într-o zonă împădurită din apropierea localității Pătârș, la limita cu județul Timiș. Așadar, se pare că fuga lor nu a fost în zadar, aceștia reușind să se îndepărteze extrem de mult de punctul de plecare, în ciuda faptului că au avut de mers pe jos. Odată prinși, bărbații au fost conduși la cel mai apropiat centru de carantină din județul Arad, unde vor fi cazați pentru următoarele 14 zile, dar pentru că au încălcat legile și regulile, aceștia vor fi cazați de această dată cu suportarea cheltuielilor de carantinare.
De asemenea, jandarmii au întocmit și pe numele celor trei bărbați, precum în cazul celui prins ieri, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. După expirarea termenului de 14 zile de carantină, cei patru cetățeni marocani vor fi instituționalizați într-un centru de custodie publică a cetățenilor străini, conform procedurilor și legislației în vigoare.

 

Recomandările redacției