Accidentul teribil de limuzină, din nordul statului New York, în care toți cei 18 pasageri și doi pietoni au fost uciși, putea fi evitat. Una dintre victime trimisese un mesaj alarmant cu puțin timp înainte de accident, în care îi spunea unei prietene că își face griji cu privire la starea în care se afla limuzina, scrie USA Today.

Limuzina deținută de compania Prestige Limousine nu avea toate actele necesare pentru a circula și picase o inspecție tehnică luna trecută. „Automobilul nu ar fi trebuit să circule pe șosea în starea aceea”, a declarat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Una dintre pasagerele din limunzină a trimis un mesaj cu doar 20 de minute înainte de accident, în care spunea că automobilul nu pare a fi sigur. „Motorul ne asurzește pe toți. Mașina e într-o stare îngrozitoare. Când o să ajungem la destinație o să fim cu toții surzi”, a scris pasagera, potrivit mătușii sale citate de New York Times.

Autoritățile continuă investigația în cazul teribilului accident în care 20 de persoane și-au pierdut viața după ce o limuzină în care se aflau 18 persoane în drum spre o aniversare a derapat într-o curbă, a lovit doi pietoni și s-a izbit de un copac. Potrivit BBC, printre cei care au murit sunt 4 surori şi 2 cupluri de tineri proaspăt căsătoriţi. Acesta este cel mai grav accident de circulație din SUA din ultimul deceniu.

Luni, autoritățile au suspendat licența de funcționare a companiei care deținea limuzina. Patronul companiei, Shahed Hussain, este un fost informator al FBI, care a depus mărturie în două cazuri celebre de terorism, au declarat autoritățile.

În plus, anchetatorii au mai descoperit și că șoferul limuzinei, care a murit și el în accident, nu avea un permis de conducere potrivit pentru limuzine.

Până acum, nu este clar de ce anume s-a produs accidentul, dar autoritațile au declarat că limuzina, un Ford Excursion din 2001, circula cu viteză și că impactul a fost unul deosebit de violent, întrucât motorul autovehiculului a ajuns în compartimentul șoferului. Totuși, cum pe șosea nu a fost găsită nicio urmă de frânare, autoritățile nu pot afirma cu certitudine că accidentul s-a produs din cauza vitezei și nu exclud deocamdată nicio variantă.

Recomandările redacției