Revista Forbes a realizat topul celor mai luxoase trenuri din lume şi pe prima poziţie se află Rovos Rail, din Africa de Sud. La bordul trenului de lux, care parcurge 1.600 de kilometri, între Pretoria şi Cape Town, pot călători 72 de pasa­geri. Un astfel de sejur pe calea ferată e des­tul de piperat, preţurile fiind între 5.000 şi 9.000 de dolari, scrie Click.
De departe cea mai frumoasă modalitate de a admira peisajele şi vegetaţia sălbatică a Africii de Sud este la bordul unui tren de lux, unde fiecare ca­pri­ciu este satis­făcut pe loc de un personal extrem de bine instruit şi de atent. În va­gonul-restaurant al Rovos Rail, ţinuta de seară este obliga­torie, iar meniul este demn de un local de cinci stele. Cuşetele, mari şi confortabile, au băi individuale, iar mobilierul este din lemn masiv, decorat manual. În cadrul excursiei, călătorii au parte de cinci safari.
Orient Experess vine cu o ofertă de nerefuzat pentru 2020, dar din păcate, toate biletele au fost vândute. Trenul, care pleacă din Londra, trece prin Veneţia şi ajun­ge la Istanbul, le promite pasagerilor care vor achita biletele de până 12.000 de euro o experienţă de neuitat cu petreceri tematice specifice anilor 1920.
Trenul The Rocky Mountaineer, din Canada, le oferă prilejul pasagerilor de a admira Munţii Stâncoşi şi peisajele de neuitat din partea vestică a Canadei.
Trenul The Royal Scotsman îi pro­voacă pe călătorii cu dare de mână să admire ţinuturile înalte din Scoţia şi să se bucure de o excursie de neuitat în condiţii de lux. Din păcate, la bordul trenului nu pot urca mai mult de 36 de pasageri.
Trans-Siberianul este pe locul cinci în topul preferinţelor Forbes. Golden Acesta este o provocare pentru turişti, pentru că, timp de 15 zile, prin faţa ferestrelor se dez­văluie minunăţii sălbatice. De la uluitoa­rele peisaje din Mongolia şi până la regatul de gheaţă din jurul Lacului Baikal, călătorii pot admira frumuseţi unice în condiţii de confort sporit.

Recomandările redacției