EXPOCamera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează în perioada 15 – 17 octombrie 2014, la Expo Arad, cel mai mare eveniment internațional de mediu din Vestul țării – Ecomediu.

Ajuns la ediția a XII-a, Ecomediu tratează una dintre cele mai importante problematici cu care se confruntă lumea de astăzi: impactul negativ pe care industrializarea și utilizarea ineficientă a resurselor naturale îl are asupra mediului înconjurător.

Ediția din 2014 promovează, în premieră mondială la un eveniment de mediu, o temă deosebit de discutată la nivel internațional: Eradicarea ambroziei, subiect dezbătut de specialiști, medici și administrații locale, în prima zi de conferințe a evenimentului.

Pe parcursul celor trei zile de expoziție, importanți lideri de piață din domeniul deșeurilor periculoase și nepericuloase, igienizării domeniului public, institute de cercetare și dezvoltare, cât și asociații de mediu interne și internaționale vor facilita accesul publicului vizitator la o ofertă excepțională în ceea ce privește produse și servicii pentru protejarea mediului înconjurător.

„Ecomediu este un eveniment complex care se concentrează asupra soluționării problematicilor actuale în protejarea mediului înconjurător. Partea de expoziție prezintă cele mai noi echipamente și produse de pe piață, iar conferințele organizate pe parcursul celor trei zile vor trata noutăți legislative în domeniu, servicii inovative și schimb de bune practici. Cu sprijinul Enterprise Europe Network, peste 150 de întâlniri de afaceri vor fi organizate, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad generând platforma ideală pentru dezvoltarea de noi parteneriate și oportunități de business în domeniu”, a declarat Adrian S. Negrau, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

Sunt așteptați să participe la eveniment specialiști, responsabili de mediu ai companiilor, reprezentanți ai administrațiilor publice, medici, profesori, elevi, studenți, cât și publicul larg.

Ecomediu își va deschide porțile de miercuri, 15 octombrie 2014, la ora 11:00, şi va dura până vineri, 17 octombrie 2014, ora 13:00.

Recomandările redacției