Ampla manifestare care s-a derulat în prima parte a acestei săptămâni la București a avut după cum se vede o apreciativă atitudine față de o serie de administrații din Vestul țării.
Facem referire aici la a doua ediție a Târgului Informațional de Investiții „Împreună reconstruim România“, manifestare care s-a încheiat ieri. În cadrul Galei Premiilor „Avangarde“, derulată în cadrul acțiunii, nu mai puțin de patru administrații arădene au primit premii de excelență – deoarece au reușit depunerea unui număr mare de proiecte pe bani europeni – printre cele patru numărându-se și orașul Nădlac, cel mai vestic oraș arădean, poartă de intrare în România.
Vasile Ciceac, primarul orașului consideră foarte benefice acest gen de întâlniri, la care pe lângă reprezentanții autorităților românești au participat și ambasadori ai țărilor cu care România are relații diplomatice precum și un mare număr de investitori cu predispoziții ferme de a găsi noi oportunități de afaceri.
„Întâlnirea a fost foarte bine-venită: am discutat cu un mare număr de investitori mari, cu secretari de stat precum și cu ambasadorii unor țări, precum: Iran, Japonia, India care își doresc să investească la noi și care doreau informații despre locație, utilități și locuitori; cel al Belgiei a dorit informații mai specifice despre oraș, realitățile economice și culturale ale perioadei. Am făcut schimb de cărți de vizită și am constatat o mare disponibilitate de relaționare în viitorul imediat. Eforturile pe care noi le-am făcut în ultimii ani pentru a accesa cât mai multe fonduri europene, realizând un mare număr de proiecte au fost motivația primirii acestei deosebite distincții, Diploma de excelență“ au fost câteva considerații pe care Vasile Ciceac, primarul orașului Nădlac le-a făcut la întoarcerea acasă de la București.

Recomandările redacției