Cele cinci alimente pe care nu trebuie să le speli înainte de a le găti

0
162

Dacă crezi că scapi de bacterii prin spălarea unor alimente, mai gândeşte-te. Iată care sunt cele mai importante cinci alimente pe care nu trebuie să le speli înainte să le găteşti.
Carnea de pui. Motivul pentru care nu este recomandat să speli carnea de pui înainte de a o găti este confirmat. Nu numai că obiceiul nu duce la eliminarea bacteriilor sau a agenţilor patogeni din mâncare, ci poate creşte riscul de contaminare.
„Spălând puiul crud în chiuvetă este posibil să răspândeşti bacteriile prin bucătărie, inclusiv pe suprafeţele curate”, spune un expert în nutriţie şi sănătate alimentară. Singurul mod cu adevărat eficient de a scăpa de bacterii este de a găti carnea, iar regula se extinde întotdeauna şi la peştele crud şi la alte tipuri de carne.
Carnea roşie. La fel de periculos să o speli, din cauza răspândirii bacteriilor, dar în acest caz se adaugă şi umezeala cărnii, ca element nefavorabil pentru rezultatul final menit să fie consumat. „Umezeala adăugată în timpul spălării va creea abur, iar acesta va afecta şi gustul”. Dacă pur şi simplu nu poţi renunţa la obiceiul de a spăla carnea, după aceea, este indicat să usuci excesul de apă, tamponând-o cu un şervete de hârtie sau de bumbac.
Produse pre-spălate şi salatele. Dacă este marcat pe ambalaj ca produsul este pre-spălat, atunci nu este nevoie să îl speli din nou. Economiseşte apa şi timpul! În plus, dacă ai spălat înainte carnea şi nu ai igienizat foarte bine chiuveta, rişti să contaminezi şi salata.
Ciuperci. La fel ca şi carnea, gustul ciupercilor poate fi schimbat şi se schimbă consistenţa lor, dacă intră în contact cu apa mult timp. „Majoritatea bucătarilor vor spune să nu speli ciupercile, ci să le ştergi cu un prosop de hârtie umed, întrucât ciupercile absorb apa şi se înmoaie”.
Ouă. Deşi nu toţi apelează la această practică, sunt oameni care iau în considerare spălarea ouălor înainte de a le folosi. La urma urmei, ouăle sunt eliminate de păsări şi pot cădea pe podea sau pe suprafeţe murdare. Totuşi, nu ar trebui să îţi faci griji. Toate ouăle comercializate sunt curăţate în prealabil cu săpun şi apă fierbinte, astfel încât cojile sunt, în cea mai mare parte, foarte curate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.