Muzică din toate genu­ri­le, de la rock, indie, pop la clasică, în interpre­tarea unor nume mari, precum Bon Jovi, Metallica, Slayer, Ed Sheeran, Lenny Kravitz, Godsmack, Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars, Andre Rieu şi John McLaughlin, va anima scenele româneşti în acest an, conform Mediafax.
Genul rock, reprezentat de Bon Jovi, Metallica, Slayer și Lenny Kravitz
Trupa de rock americană Bon Jovi re­vine în România, la şapte ani după un prim show, pentru a susţine un concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 21 iulie. Concertul promovează cel mai recent album, „This House Is Not For Sale”.
În acelaşi loc, în ziua următoare, este rândul trupelor britanică The Cure şi irlandeză God Is An Astronaut să încânte fanii români.
Din seria revenirilor, Metallica aduce la Arena Naţională din Bucureşti, pe 14 august, noul său album, „Worldwired”. Concertul, care se anunţă a fi unul incendiar, este deja sold out.
Iar veteranii de la Slayer îşi iau la revedere de la fanii români cu un concert live, din turneul de adio anunţat la începutul anului 2018. Trupa americană de thrash metal va concerta la Arenele Romane din Bucureşti pe 10 iulie.
Din aceeaşi serie a starurilor rock, mai au programate în România concerte trupa britanică Status Quo, intrată în istorie cu „Caroline”, „Down, Down” şi „Rockin’ All Over the World”, care revine în ţara noastră pentru a susţine un concert la Arenele Romane din Bucureşti, pe 26 august, dar şi americanii de la Godsmack, ce au programate în acelaşi loc două show-uri, pe 31 martie şi 1 aprilie.
Celebrul cântăreţ rock Lenny Kravitz va concerta la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 6 mai, iar show-ul face parte din turneul de promovare a noului său album, „Raise Vibration”, un mix de genuri muzicale, precum rock ‘n’ roll, funk, blues şi soul.
Totodată, trupa de heavy metal americană Disturbed va concerta în premieră în România, la Arenele Romane din Bucu­reşti, pe 27 iunie, iar legendara formaţie rock Whitesnake revine în România, pentru a susţine un concert pe 1 iulie, la Arenele Romane din Bucureşti.
O prezenţă insolită în peisajul concertelor rock se anunţă a fi actorul David Duchovny, starul serialelor „Dosarele X” şi „Californication”, care va concerta alături de trupa sa la Sala Palatului din Bucureşti pe 10 februarie.
Vedeta muzicii pop Ed Sheeran ajunge la Bucureşti
Muzicianul britanic Ed Sheeran va susţine un concert pe Arena Naţională din Bucureşti pe 3 iulie, parte a turneului mondial pentru promovarea albumului „Divide”. Deţinător a patru premii Grammy, consi­derat un fenomen al genului folk-pop, britanicul este cel mai bine vândut artist al anului 2017.
Genurile indie şi alternative
În luna februarie sunt anunţate două concerte ale formaţiei britanice de alternative music IAMX. Astfel, pe 13 februa­rie, este programat un concert la Clubul Form din Cluj-Napoca, iar, pe 15 februarie, unul în clubul Quantic din Capitală. IAMX aduce pe scenă o combinaţie de genuri, de la electronic rock şi dance până la burlesque.
Cântăreţul britanic Tom Odell, obişnuit cu publicul de la festivaluri precum Glastonbury, T in the Park, Pinkpop, Untold, Awake, Exit Festival şi Lowlands, vine la Bucureşti pentru un concert programat la Arenele Romane, pe 16 februarie.
Genul clasic, cu Sarah Brightman, Alessandro Safina şi André Rieu
Soprana britanică Sarah Brightman va concerta în România pe 21 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, şi pe 22 octombrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, show-urile fiind incluse în turneul său mondial „Hymn”.
Tenorul italian Alessandro Safina re­vine în România cu un show programat la Sala Palatului din Bucureşti pe 17 fe­brua­rie.
Luna martie îl aduce la Bucureşti şi pe Richard Clayderman, într-un spectacol care, potrivit organizatorilor, include elemente ale celor şapte arte. Concertul va avea loc la Sala Palatului, pe 20 ale lunii.
Violonistul şi dirijorul olandez André Rieu va concerta, în premieră la Cluj-Napoca, la BT Arena, în perioada 4 – 6 aprilie.
Chitaristul şi compozitorul britanic John McLaughlin revine la Bucureşti, cu proiectul 4th Dimension, într-un concert care va avea loc pe 10 aprilie, la Sala Palatului.
Muzica retro din nou pe val
C.C. Catch şi Ace of Base se numără printre artiştii care vor susţine recitaluri la complexul Romexpo din Bucureşti, între 21 şi 23 iunie, în cadrul festivalului Fore­ver Young, dedicat muzicii retro. Printre vedetele care au confirmat deja participa­rea la Forever Young se mai numără Ice Mc, Milli Vanilli, Baccara, Arabesque, Mr. President şi Captain Hollywood Project.
De asemenea, Thomas Anders & The Modern Talking, Dire Straits Experience, Dr. Alban, Hermes House Band, Lou Bega, Turbo B feat. Snap sunt numele anunţate pentru diMANSIONS Festival 2019, un eveniment muzical nostalgic ce are loc la castelul Mikó din Olteni, Co­vasna, în perioada 14 iunie – 16 iunie.
Electric Castle
Florence + The Machine, 30 Seconds to Mars şi Bring Me the Horizon sunt capetele de afiş ale ediţiei din 2019 a festivalului Electric Castle, care va avea loc în perioada 17 – 21 iulie, la Bonţida.

Recomandările redacției