Cele mai „cuminți“ orașe din județul Arad: Curtici, Nădlac, Sebiș. La polul opus: Ineul, cu cele mai multe cazuri de infracționalitate

0
14668

Glasul Aradului a întocmit un clasament al celor mai sigure orașe din județul Arad, dacă ne luăm după numărul de dosare penale și al cazurilor de infracționalitate care se petrec în aceste localități.

Nenumăratele cazuri infracționale care se petrec în județul Arad și nu numai, au creat o adevărată panică printre arădeni, având în vedere faptul că acestea sunt la ordinea zilei.
Atentatul cu bombă care l-a ucis în această primăvară pe fostul om de afaceri Ioan Crișan, care a îngrozit o întreagă țară, a fost unul dintre cele mai de impact evenimente din municipiul Arad. Pe lângă acesta, autoritățile arădene se mai confruntă cu o mulțime de infracționalități, dosarele penale parcă fiind pe bandă rulantă. Printre acestea se numără comercializarea țigărilor de contrabandă, furturi și infracțiuni în regimul circulației. Având în vedere aceste evenimente, mai jos este întocmit un clasament în ceea ce privește infracționalitatea din orașele județului Arad în perioada ianuarie-august 2021.

Ineul, cu cele mai multe dosare penale


Din informațiile pe care le deținem, primul oraș de pe listă este Ineu, cu 127 de cazuri. Unul dintre acestea fiind un furt cu un prejudiciu considerabil, unde doi tineri, cu vârstele de 20, respectiv 26 de ani, au pătruns prin forțarea ușii de acces în locuința unei femei, de unde au furat 2020 de euro, 900 de lei și un lănțișor de aur, împreună cu un telefon mobil. Din fericire, prejudiciul a fost parțial recuperat și restituit părții vătămate.

Pecica, orașul bântuit de contrabandiștii de țigări


Al doilea oraș cu cele mai multe cazuri de infracționalitate este Pecica, cu 108 cazuri. Și aici furturile sunt nenumărate, alături de percheziții în ceea ce privește contrabanda cu țigări. În data de 6 februarie, au fost puse în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Pecica, Arad și Felnac, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Sântana încheie podiumul


Următorul oraș pe listă este Sântana, cu 102 cazuri. Unul dintre dosarele penale, puțin mai diferit față de restul, îi are în „centrul atenției” pe cinci tineri care au distrus fântâna arteziană din parcul  orașului, urcându-se pe ea, totul pentru un selfie. Prejudiciul cauzat a fost de 20.000 de lei.

Cele mai cuminți orașe


Pe locul patru în clasament este Chișineu-Criș, cu 90 de cazuri, urmat de Lipova cu 75, Sebiș cu 74, iar Nădlac cu 64.
Ultimul loc îl ocupă Curtici, cu doar 19 cazuri de infracționalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.