Cele mai frumoase cinci plaje din Europa în 2019

0
495

Prezentăm mai jos cele mai frumoase cinci plaje din Europa, apreciate de turişti atât pentru peisaje, cât şi pentru facilităţi, potrivit Mediafax, care citează recenzii ale turiştilor de pe site-ul tripadvisor.com.
Plaja La Concha, Ţara Bascilor, Spania
Cel mai bine cotată plajă de pe continentul european se află în centrul oraşului spaniol San Sebastian, iar perioada sa recomandată pentru vizitare este între lunile iunie şi septembrie. Ea dispune de peste un kilometru de plaje de nisip şi de o mică insulă în mijlocul golfului. Aceasta se numeşte Santa Clara şi dispune de o altă plajă, un far, un bar şi mese pentru picnic.
Spiaggia dei Conigli, Sicilia, Italia
Plaja italiană, care este a doua pe listă, se află pe insula Lampedusa din mijlocul Mării Mediterane. Atracţia sa o reprezintă apele limpezi precum cristalul, lipsa valu­Spiaggia dei Conigli este ideală pentru turişti între lunile mai şi septembrie.
Plaja Falesia, Algarve, Portugalia
Al treilea nume european se află în premieră în top 20, dar a atras atenţia prin nisipurile roşii şi stâncile care înconjoară golful. Plaja Falesia se întinde pe o lun­gime de şase kilometri de-a lungul coastei şi este decorată cu pini. Accesul la aceasta se face pe scări de lemn, ce izolează plaja şi nu îi oferă prea multă mediatizare. Cei interesaţi o pot include ca destinaţie de vacanţă în perioada aprilie – octombrie.
Playa de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare, Spania
Playa de Ses Illetes este comparată de internauţi cu plajele din Caraibe. Una dintre recenzii o descrie ca fiind „perfectă pentru o escapadă în afara oraşului în weekend” şi o laudă pentru „apa şi nisipul incredibile” şi pentru existenţa a puţine baruri şi restaurante. Este ideală pentru turişti tot timpul anului.
Laguna Balos, Creta, Grecia
Laguna Balos se află pe insula Creta, fiind situată la 56 de kilometri nord-vest de oraşul Hania şi 17 kilometri nord-vest de Kissamos. Popularitatea ei este dată de apele turcoaz şi frumuseţea sa naturală. Unul dintre utilizatori recomandă efectuarea unei călătorii cu barca pentru a admira laguna în toată splendoarea sa. Turiştii care vor să evite aglomeraţia o pot vizita în lunile iulie şi august, dar sezonul turistic se întinde din mai până în octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.