Caravana sportului românesc merge mai departe în acest weekend, chiar și fără public. Sperăm că este ultimul de acest fel și autoritățile vor redeschide stadioanele și sălile de sport pentru spectatori, chiar și cu anumite restricții. Până atunci transmisiile televizate și online sau relatările de la fața locului vor ține locul participării fizice a publicului și ne dorim ca măcar să avem luni dimineața satisfacția de a fi contabilizat cât mai multe rezultate bune pentru echipele și sportivii arădeni.

Așadar, în acest sfârșit de săptămână, revin principalele puncte de interes pentru cei mai mulți dintre iubitorii sportului din Arad: UTA și FCC Baschet UAV Arad. Băieții lui Gyuszi Balint de deplasează la Ovidiu unde vor întâlni Farul Constanța în prima etapă a returului sezonului regulat. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 15, și este ca de obicei televizat de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport. Trei ore mai târziu, fetele lui Jose Araujo intră pe parchetul Sălii Polivalente „Victoria“ pentru primul meci dificil din acest sezon: cel cu CSM Satu Mare. Partida va putea fi de asemenea urmărită, de data aceasta online, pe pagina de internet a clubului nostru.

Tot sâmbătă, de la ora14, avem o nouă etapă în Liga a 3-a. Capul de afiș al programului seriei a 8-a este duelul dintre Progresul Pecica și Crișul Chișineu-Criș. Gazdele tocmai s-au despărțit de antrenorul Sorin Bălu și este de urmărit dacă, lăsată pe mâna secunzilor acestuia, echipa se va descătușa. Misiunea este foarte grea în condițiile în care adversar este chiar liderul clasamentului. Într-un alt meci foarte interesant, Șoimii Lipova se deplasează pe terenul „bulgarilor“ din Dudeștii Vechi și speră că învingând Podeda Star, va reuși să își păstreze locul pe podium. În sfârșit, la Curtici avem parte de un duel inter-arădean, între Frontiera și Gloria Lunca-Teuz Cermei.

În celelalte competiții de seniori, fetele de la Piroș Security Lioness speră ca sâmbătă de la ora 11, să obțină un nou succes în Banat, după frumoasa victorie din Cupa României, obținută miercuri pe terenul celor de la Poli Timișoara. Acum, „leoaicele“ se deplasează la Reșița unde se vor duela cu alte fete din Banat, după cum se și autointitulează echipa adversă: Banat Girls. Și, dacă tot am amintit de rivala istorică a sportului arădean, să mai spunem că tot sâmbătă dimineața, de la ora 12 CS Pro Volei Arad se duelează cu Poli în liga secundă a campionatului românesc de volei feminin.

Bineînțeles că vă vom ține la curent cu ce se întâmplă și în fotbalul județean, acolo unde Liga 5 a luat vacanță însă eșaloanele 4 și 6 au în continuare programate partide. De asemenea nu-i vom uita și pe cei mai tineri sportivi arădeni. Fie că vorbim de Liga Elitelor la fotbal sau de alte competiții din baschet, handbal sau volei, le ținem pumnii strânși sportivilor noștri.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției