Cine a spus că vacanţa ideală în­seam­nă relaxare maximă, cu burta la soare? Pentru amatorii de adrenalină şi senzaţii tari, concediul ideal este acolo unde moartea pândeşte la tot pasul şi frica ţine locul monotoniei, scrie Click.
Nu există plăcere mai mare decât atunci când reuşeşti să îţi depăşeşti propriile temeri şi să faci faţă cu succes unor provocări uriaşe. Aşa se explică de ce, anual, milioane de turişti iau cu asalt cele mai periculoase destinaţii turistice din lume. Iată și câteva exemple:
1. Centrala nucleară de la Cernobîl. Recent, camera de comandă a reactorului 4, de la Cernobîl, a fost deschisă publicului şi mii de oameni s-au înscris, în ciuda faptului că radiaţiile din încăpere depăşesc cu 40.000 limita normală. Și plătesc pentru asta până la 400 de dolari.
2. Lacul Natron. Unii străbat mii de kilometri, până în Tanzania, pentru a ve­dea o ciudăţenie a naturii, Lacul Natron. Acesta este complet roz, temperatura apei este de 60 de grade Celsius, iar carbonatul de sodiu din compoziţia ei poate topi în câteva minute pielea de pe orice fiinţă vie.
3. Regatul Crocodililor din Thailanda este un alt magnet pentru amatorii de senzaţii tari. Mii de turişti vin aici anual şi plătesc sume cuprinse între 50 şi 185 de dolari pentru a fi duşi cu o cuşcă plutitoare (o plută de lemn, cu balustradă) printre zeci de crocodili înfometaţi.
5. Insula Şerpilor, din Brazilia este o altă minunăţie naturală unde turiştii merg să îşi riște viaţa în mod frecvent. Aici tră­ieşte vipera Bothrops, unul dintre cei mai veninoşi şerpi din lume.
4. Muntele Huashan, China. Turiştii care ajung în vârf, la 2.396 metri altitudine trebuie să meargă pe un podeţ îngust de lemn, lipit de o stâncă abruptă. Drumul a fost folosit şi res­taurat secole de-a rândul de către că­lugări, fiind un test suprem de credinţă. Anual, aici pier peste 100 de al­pi­nişti.
6. Peştera Gouffre Berger, din Fran­ţa, este supranumită „grota ucigaşă”. Are o adâncime de 1.594 metri şi vizitarea ei durează între 15 şi 30 de ore. Aici nivelul apei creşte foarte rapid şi sute de speologi au murit înecaţi.
7. Vulcanul Baroarbunga, Islanda. Din 2014 acesta a început iar să erupă, iar accesul în zonă a fost restricţionat. În mod şocant între 2015 şi 2019, aici au fost aproape 100.000 de turişti.

Recomandările redacției