Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai comune și iubite cadouri în țara noastră? Poate nu știai, însă fiecare popor are tendința de a dărui anumite obiecte, dar și de a face cumpărăturile după un tipar propriu.
De la clasicele cadouri pentru colaboratori și colegi, precum cutiile de cafea sau ciocolata și coșurile cu bunătăți, până la cadourile indviduale pentru membrii fa­mi­liei, află în continuare cum, ce și de unde cumpără românii.
Când și de unde își fac românii cumpărăturile pentru Crăciun?
Studiile arată că 11% dintre locuitorii țării noastre sunt prevăzători și caută daruri încă din octombrie, astfel încât să evite lipsa timpului și aglomerația din ultimul moment. Mulți din aceștia își fac cumpărăturile în perioade cu promoții, precum Black Friday.
Ce preferă să dăruiască românii
Totul ține în primul rând de sex, vârstă și grad de rudenie: de exemplu, pentru un copil sau un adolescent, Moșul va aduce în primul rând jucării, în această categorie intrând atât cele adresate copiilor de vârstă mică, cât și jocurile video apreciate de cei mai mărișori. Pe lângă acestea, cadoul va fi completat cu dulciuri, fructe și îmbră­căminte.
Iată care sunt cele mai căutate produse în piața de cadouri din România, în ordinea popularității: haine, cosmetice, jucării, decorațiuni interioare, articole pentru bricolaj și echipamente casnice, ceasuri de branduri cunoscute, bijuterii din metale prețioase sau hand-made, accesorii de modă, telefoane mobile de tip smartphone, tablete și accesorii, cărți, filme și muzică, bilete la concerte, pantofi, electronice pentru casă, electrocasnice, obiecte de uz casnic, produse IT precum laptopurile sau variante performante de mouse și tastatură, dar și echi­pamente sportive. CanCan

Recomandările redacției