Anul 2021, încă sub semnul pande­miei, se oglindește și în căutările pe care românii le-au făcut pe Google. În topul celor mai populare căutări de anul acesta se află trei căutări legate de vaccinare – certificatul verde, loteria vaccinării și programarea pentru vaccinare, conform digi24.
Lider în căutări este Campionatul European de Fotbal, programat pentru 2020 și amânat pentru 2021. Informații despre prevenția COVID au fost și ele la mare căutare, alături de telefoanele iPhone.
Serialul „Squid Game” are și el un loc în topul celor mai populare căutări, alături de o altă apariție care luat lumea prin surprindere: jucătoarea de tenis Emma Răducanu, care a câștigat US Open la doar 18 ani și are origini românești, scrie Mediafax.
Un interes ridicat în căutări a generat actrița și vedeta de televiziune Alexandra Dinu, precum și moartea cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian.
În topul oamenilor care au generat cel mai mare interes în căutări se numără și înotătorul David Popovici, dar și fotbalistul Christian Eriksen, danezul care a suferit un atac de cord în timpul meciului cu Finlanda de la Euro 2020. Educația este o temă care a generat interes crescut în căutări în 2021.
Ca în fiecare an, românii s-au întrebat când este Black Friday, dar și surprinzătorul: „când se pune busuioc sub pernă?” Pande­mia a afectat echilibrul psihic al multora, ceea ce se vede și în căutările pe Google: românii au căutat să afle care sunt simptomele an­xietății și depresiei, dincolo de problemele de sănătate cauzate de virusul COVID-19.
Iată topul căutărilor: 1. Euro 2020; 2. Cer­tificat verde; 3. Loteria vaccinării; 4. Petrică Mâțu Stoian; 5. iPhone 13; 6. Programare vaccinare; 7. Squid Game; 8. Alexandra Dinu; 9. Prevenție COVID; 10. Emma Răducanu.

Recomandările redacției