Cele mai scumpe cinci divorţuri din lume

0
158

Divorţul, din punct de vedere financiar, înseamnă o nego­ciere, atunci când cele două părţi nu au semnat un contract prenupţial, după 25 de ani de ma­riaj. Şi pentru că „treaba mizera­bilă” este lăsată de cele mai multe ori în seama avoca­ţilor, nu întotdeauna acordul final mulţumeşte ambele părţi, scrie Click.

Cel mai scump divorţ din istoria ome­nirii este cel pronunţat la 4 aprilie 2019, dintre fondatorul companiei Amazon, Jeff Bezos şi Mackenzie. Bossul Amazon a ră­mas cu 75% din acţiunile deţinute în cadrul companiei, a rămas cu Washington Post şi agenţia spaţială Blue Origin. Mackenzie a primit 35 de miliarde de dolari după ce a semnat actele de renunţare la acţiuni, iar soţul ei rămâne cu 137 miliarde $. Averea care îi revine o propulsează în topul celor mai bogate femei din lume.
Toate au fost cauzate de infidelitate
Pe locul doi în topul celor mai scumpe divorţuri din lume rămâne, încă din 1999, divorţul dintre miliardarul Alec Wildenstein şi Jocelyn. Aceasta din urmă s-a ales cu 2,5 miliarde de dolari de la omul de afaceri franco-american care se ocupa cu afaceri din domeniul artei şi cu o rentă anuală de 100 de milioane de dolari pentru următorii 13 ani. La valoarea banilor din zilele noastre, divorţul este estimat la 5,7 miliarde $.
Pe poziţia a treia în topul celor mai scumpe divorţuri este cel dintre mogulul media Rupert Murdoch (88 de ani) şi Anna Torv, care a avut loc în 1999. Miliardarul care deţine reţeaua de televiziune Fox, tabloidul The Sun şi reţeaua de televiziune Sky a plătit 1,7 miliarde de dolari în urma unei sentinţe judecătoreşti. Cei doi au fost căsătoriţi timp de 31 de ani şi aveau trei copii împreună.
Nici divorţul dintre miliardarul Formula 1, Bernie Ecclestone şi Slavica Radic din anul 2009 nu a fost unul uşor. Fotomodelul croat a cerut la divorţ 1,2 miliarde de do­lari, bani cu care intenţiona să îşi crească singură fiicele (n.r. pe Tamara şi Petra), însă judecătorul a stabilit custodia comună şi fetele au moştenit mare parte din ave­rea câştigată de mamă la divorţ.
Divorţul dintre Steve şi Elaine Wynn, din anul 2010, i-a adus lui Elaine un mi­liard în conturi. Cei doi bogătaşi au fost căsătoriţi între 1963 şi 1986 şi apoi între 1991 şi 2010. Ultima oară însă, despăr­ţ­i­rea a fost definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.