Cele mai sigure alegeri din ultimii ani

0
274

Din punct de vedere al ordinii și siguranței publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani.  Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în ziua procesului electoral, la nivel național, să nu fie înregistrat niciun eveniment deosebit.
Pentru siguranţa cetăţenilor, în ziua alegerilor locale, peste 450 de poliţişti au acţionat în județul Arad, atât în preajma secţiilor de votare, cât și în zonele cu aflux mare de populație, pentru menținerea ordinii publice și pentru cercetarea cu celeritate a  sesizărilor cu caracter electoral.
Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca, în ziua alegerilor, să nu fie înregistrate situații grave, care să afecteze procesul electoral.
Desfășurarea în siguranţă a procesului electoral s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.
În acest context, peste 300 de polițiști au asigurat măsuri de pază şi protecţie la secțiile de votare, la circumscripții și pe timpul transportului materialelor electorale, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deo­sebite.
De asemenea, polițiștii au constatat trei fapte de natură contravențională, fiind aplicate sancțiuni conform Legii 115/ 2015.
Precizăm că, în perioada următoare, polițiștii vor desfășura acti­vități sub coordonarea procurorilor din cadrul unităților de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum și stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs.
Pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua și pre-ziua votului, față de situația înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracțiunile sesizate au fost cu 51% mai puține, iar  contravențiile cu 53%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.