Mulți arădeni au fost îngrijorați în legătură cu faptul că poate la Arad nu se vor face teste și asta ar îngreuna mult lucrurile, mai ales în spitale. Ei bine, după ce s-au achiziționat într-un timp relativ scurt, cele trei aparate de testare au ajuns la noi în județ. Mai mult de atât, acestea au fost puse în funcțiune, primele teste fiind deja făcute. 

„De astăzi, la Arad funcționează trei aparate de testare Covid 19! La începutul săptămânii trecute a fost pus în funcțiune, la Direcția de Sănătate Publică, aparatul PCR cumpărat de către compania Vodafone. Celelalte două aparate, achiziționate cu sprijinul Clubului Lions, a Consiliului Județean Arad și a Guvernului României au fost amplasate în Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.  Astăzi 5 aprilie, s-au dat în lucru primele 22 de teste la aceste aparate.
Mulțumim Clubului Lions pentru sprijinul acordat în achiziționarea celui de-al treilea aparat de testare! Îmi doresc ca un număr cât mai mare de arădeni să fie testați, să creștem și gradul de siguranță al cadrelor medicale. Vă doresc tuturor sănătate și nu uitați să vă protejați!”, a spus Iustin Cionca, președintele CJA. 

Așadar, începând de astăzi, testarea pacienților se va face cu ajutorul celor trei aparate, chiar la noi în Arad.

Recomandările redacției