După retragerea lui Sorin Botiș, antrenorii „Bătrânei Doamne” au cerut cel puțin o achiziție pentru zona centrală a defensivei. Inițial, s-a vorbit despre un fotbalist experimentat, cu meciuri la nivelul primelor două ligi, dar, până la urmă, s-a optat pentru tinerețe și potențial.
Daniel Celea are 21 de ani și a evoluat doar la nivel de eșalon trei, la Filiași și Pandurii II Târgu Jiu. E de o lună de zile la Arad, timp în care s-a antrenat atât cu UTA II, cât și cu prima echipă, după revenirea acesteia din turneul din Italia. Contractul l-a semnat în urmă cu zece zile cu gruparea arădeană, dar a putut fi legitimat doar vineri. „Din păcate, am avut de ispășit o suspendare și nu am putut face parte din lot sâmbătă, contra Reșiței. Domnul antrenor mi-a spus că m-ar fi dorit în lot atât acum, cât și săptămâna trecută, dar, din păcate, nu s-a putut. Pentru jocul cu Mioveniul sunt apt, iar dacă se va conta pe mine o să dau totul pentru a confirma așteptările și încre­derea ce am primit-o la UTA, un club de mare tradiție, ce ar trebui să revină cât mai repede în Liga I. Am făcut un mare pas înainte venind la Arad și chiar dacă nu am mai evoluat până acum în Liga a II-a, eu zic că sunt pregătit să fac față nivelului. Dar, până la urmă, trebuie să vorbesc pe teren și mai puțin în afara lui”, spune fotbalistul originar din Filiași, coleg de gene­rație cu Robert Gîrbiță, una dintre celelalte achiziții ale verii în „alb-roșu”, care, deocamdată, e doar în circuitul UTA-ei II.
Puternicul fundaș recunoaște că îi va puțin greu să se impună în primul „unsprezece”, chiar dacă e și variantă de fotbalist Under 21 la dispoziția antrenorilor. „Este clar că Manea și Gligor formează un cuplu de fundași experimentat, cu destule meciuri în Liga a II-a și care au închis spațiile din fața porții foarte bine în ultimele trei partide, când echipa nu a luat goluri. Dar, mă antrenez cât pot eu de bine, îmi aștept rândul, iar când se va apela la mine voi răspunde prezent. Apoi, la UTA nu ai neapărat un avantaj că ești junior. Sunt atât de mulți jucători tineri de va­loare, care au confirmat deja în Liga a II-a, încât ești nevoit să-ți aștepți rândul și din acest punct de vedere. Deocamdată, mă bucur de faptul că noii colegi m-au primit bine într-un grup foarte unit, iar antrenorii îmi dau de înțeles că se bazează pe mine”, a adăugat Celea.

Recomandările redacției