O zi importantă este, astăzi, 8 mai, pentru 17 milioane de voluntari și aproape jumătate de milion de angajați din întreaga lume ai Crucii Roșii și Semilunii Roșii. 

Ziua de 8 mai este dedicată personalului și voluntarilor Mișcării Internaționale care intervin și susțin persoanele afectate de Covid-19, care cu responsabilitate și dăruire duc la îndeplinire misiunea organizației, acțiune ce este „de neoprit”. 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică, bazată pe voluntariat, care oferă asistență de urgență, în caz de dezastre, precum și educație în domeniul sanitar în România. 

Din marea familie a Crucii Roșii din România, fac parte oamenii dedicați binelui, care prin faptele lor, prin implicarea în acțiuni umanitare, reușesc să salveze vieți și să readucă zâmbete pe chipurile celor greu încercați. 

În perioada pandemiei, dar și nu numai, cei de la Crucea Roșie au dat dovadă de curaj, de profesionalism și dedicare. 

Cu acest prilej, celebrăm astăzi devotamentul, pasiunea, implicarea și dorința de a salva vieți.  

Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie s-a născut la iniţiativa unui om de afaceri elveţian, Henry Dunant (1828-1910), în 1859, după una dintre cele mai sângeroase bătălii ale secolului, Bătălia de la Solferino, bătălie care a făcut 40.000 de victime. La 24 iunie 1859, Henry Dunant venise în nordul Italiei pentru a-l întâlni pe Napoleon al III-lea în interes de afaceri. Impresionat profund de imaginea oribilă de după bătălie, el a adunat oameni din satul învecinat şi a petrecut trei zile, fără întrerupere, pentru a îngriji răniţii. Vorbele sale ”Siamo tutti fratelli” (Suntem cu toţii fraţi) au deschis inimile voluntarilor, care au îngrijit deopotrivă inamici şi compatrioţi, conform site-ului crucearosie.ro. 

Recomandările redacției