Centrele de carantină de la Arad s-au golit: ultimele zece persoane au fost duse la gară

0
1057

În data de 2 iulie 2020, la nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate 53 de persoane. Acest lucru s-a schimbat însă în dimineața aceasta, sâmbătă, 4 iulie, când a fost confirmat faptul că în centrele de carantină din Județul Arad nu mai este cazată nicio persoană. Poliția Locală a condus la gară ultimele persoane ieșite din carantină în Municipiul Arad, fiind vorba despre 10 cetățeni străini care vor primi găzduire, în continuare, la centrul Inspectoratului General pentru Imigrări de la Timișoara.

Afirmațiile făcute de Ministrul Afacerilor Interne, Raed Arafat


„Conform unei adrese a Comandantului acțiunii, Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, având în vedere publicarea Deciziei Curții Constituționale a României nr. 458 din 25.06.2020 în Monitorul Oficial, prevederile legale privind izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituției, inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020. Totodată, ținând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, precum și de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, în vederea prevenirii infecției, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat de COVID-19, pentru cei care nu au finalizat cele 14 zile de carantină sau izolare la domiciliu precum și pentru persoanele care se întorc în țară dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic ridicat, se recomandă autoizolarea la domiciliu pe o perioadă de 14 zile”.

Recomandările autorităților

Recomandările autorităților rămân aceleași, printre acestea enumerându-se purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise, spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool. În plus, trebuie păstrată distanța de 1,5 metri între persoane și curățarea periodică a suprafețelor de contact. În cazul apariției simptomatologiei, se va apela numărul unic de urgență 112. De asemenea, se recomandă consultarea periodică a site-urilor oficiale în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea râspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.