Centrele de vaccinare de la Arad, controlate de Ministerul Sănătății

0
346

După ce o serie de oameni au „sărit rândul“, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că se vor face echipe de control care să verifice modul în care se face vaccinarea la centrele de vaccinare. Potrivit ministrului, cei care nu respectă strategia Guvernului, inclusiv cei din județul Arad, vor fi sancționați, potrivit stiripesurse.ro.

„Sunt 350 de mii de români vaccinați. Este esențial să păstrăm acest raport echitabil de vaccinare. Sfârșitul pandemiei însemnă să-i protejăm pe cei vulnerabili. În momentul de față România nu arată rău. Suntem în top 10 la nivel european la vaccinare la mia de locuitori.

Avem însă mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasibile. În principiu și în practică trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Se vor face echipe de control pentru a se verifica cum stau lucrurile la centrele de vaccinare.  E o problemă cu cantitatea de doze de vaccin. Asta înseamnă că trebuie sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia este respectată la nivelul centrului de vaccinare

 Prima dată am descoperit că, între 15 și 23 ianuarie, în registrul de vaccinări sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile în etapa a treia. Ar putea fi erori de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Știm din presă că lucrul ăsta s-a mai întâmplat. Știm că în momentul acesta avem mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. Este esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la inechități”, a spus Vlad Vociulescu, în cadrul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.