Conferinţa de presă organizată ieri de Consiliul Judeţean Arad şi de Centrul Cultural Judeţean a avut ca temă aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea Centrului Judeţean de Cultură, organism aflat în subordinea CJ, şi a prilejuit celor doi oficiali, Claudia Boghicevici – vicepreşedintă a CJ, şi dr. Doru Sinaci – director al CCJ, o scurtă retrospectivă a celor 15 ani ai CCJ, o analizare pertinentă a situaţiei de azi – cu anunţarea programului aniversar, şi o privire de ansamblu spre viitor – proiecte certe şi dorinţe care se vor împlinite.
Manifestările aniversare vor începe vineri, 14 octombrie, la orele 10,00, în Sala „Vasile Goldiş” a sediului Consiliului Judeţean Arad, printr-o ceremonie în care i se va acorda distincţia de onoare a judeţului Arad Excelenţei Sale dr. Marius Lazurca, ambasadorul României la Budapesta, cel care a înfiinţat Centrul Cultural Judeţean Arad şi a fost primul director al acestei instituţii. Excelenţa Sa va susţine o conferinţă pu­blică prilejuită de acest eveniment aniversar. „La ceas aniversar, ne onorează prezența alături de noi a Excelenței Sale dr. Marius Lazurca, primul director al Centrului Cultural Județean Arad și unul dintre oamenii care au pus bazele acestei instituții de care se bucură astăzi toți arădenii. Prin activitatea pe care a desfășurat-o în ultimii ani ca diplomat, Marius Lazurca a făcut cinste Aradului și Centrului Cultural, care se poate mândri că a avut în frunte încă de la început un om care, prin personalitatea sa, ne onorează atât ca judeţ cât şi ca ţară”, a declarat Claudia Boghicevici.
Tot cu această ocazie, i se va acorda Excelenţei Sale dr. Marius Lazurca şi Placheta de Aur  a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Distincţia academică îi va fi înmânată de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, fondator şi preşedinte al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, consilier judeţean.
„Un reper fundamental în viaţa culturală a judeţului”
Claudia Boghicevici a reafirmat condiţia de prioritate strategică pe care promovarea culturii judeţului Arad o are în agenda şi în preocupările Consiliului Judeţean. „De 15 ani, de când s-a înfiinţat Centrul Cultural Judeţean Arad, acţionăm pentru susţinerea culturii tra­diţionale, pentru promovarea actului cultural de calitate, dar şi pentru susţinerea turismului prin traseele culturale specifice. Trebuie să ne promovăm propria identitate culturală şi, totodată, să oferim arădenilor din tot judeţul un act cultural de calitate”, a spus Claudia Boghicevici.
Poziţia centrului Cultural Judeţean în raport cu viaţa culturală a judeţului, cu patrimoniul cultu­- ral-istoric şi cu potenţialul cultural a fost enunţată succint de dr. Doru Sinaci: „Instituţia a devenit un reper fundamental în viaţa culturală a judeţului Arad, şi-a atins obiectivele majore privind punerea în valoare a potenţialului existent, manifestând deschidere faţă de preferinţele consumatorilor de artă”.
Spectacol aniversar
Mai trebuie menţionat că tot vineri, 14 octombrie, la orele 18,00, va avea loc în Parcul Eminescu un spectacol aniversar, eveniment prin care organizatorii aduc în faţa publicului invitaţi de seamă ai muzicii populare româneşti, pe scenă urmând a urca Malvina Nagy, Tiberiu Crişan, Cornelia Căprariu Roman, Marius Ciprian Pop, Alina Bica, Viorica Telcean, Nelu Albu, Robert Târnăveanu, Daniel Rosalin şi Andreea Voica, Ansamblul Folcloric al Casei de Cultură Ineu, Ansamblul Zărandul al Palatului Copiilor, Ansamblul Doina Mureşului din Arad, dansatori din Secusigiu, Ansamblul Cununiţa din Sântana, dansatori din Ţara Zărandului, Ansamblul profesionist Cindrelul – Junii Sibiului, Întregul spectacol fiind regizat de Viorel Nistor şi prezentat de Iuliana Tudor.
Cei interesaţi să afle mai multe despre activitatea Centrului Cultural Judeţean Arad sunt invitaţi tot vineri, 14 octombrie, la o expoziţie pregătită de prof. Horia Truţă în holul Consiliului Judeţean Arad, tematica fiind istoria de 15 ani a Centrului Cultural judeţean în fotografii şi afişe.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției