centrul

Centrul Cultural Judeţean primeşte peste 1,4 milioane de lei de la Consiliul Judeţean, din excedentul bugetar pe anii trecuţi. În total însă, peste 6,3 milioane de lei din bugetul judeţului ajung la instituţia care se ocupă de evenimentele culturale din judeţul nostru. Din aceştia, 4,35 milioane de lei vor acoperi cheltuielile de funcţionare şi circa două milioane de lei, cele pentru dezvoltare.

Din plusul bugetar pe anii precedenţi, adică cei exact 1.465.000 de lei ce sunt alocaţi de administraţia judeţeană, 19.000 de lei sunt pentru Strategia culturală a judeţuui, 80.000 de lei, pentru o autoutilitară şi 60.000 de lei, pentru un proiect tehnic pentru mansardarea clădirii centrului, din strada Bariţiu.

Proiectul Green House – Centrul de Informare şi Educare în Protecţia Mediului, prin care s-a amenajat tabăra de tineret de la Căsoaia a absorbit cei mai mulţi bani din excedentul bugetar. Mai precis, din plusul administraţiei, Casa Verde de la Căsoaia se alege cu 1,2 milioane de lei. În bugetul CJA sunt cuprinse însă şi fondurile externe, cum este cazul proiectul Green House. Beneficiarul centrului este Centrul Cultural Judeţean, iar fondurile obţinute pe acest proiect proiect prin programul de Cooperare transfrontalieră România – Ungaria se ridică la aproape 510.000 de euro.

Recomandările redacției