O finală pe țară la Under 15, argint la Cupa României Under și bronz în campionatul național tot pentru trupa lui Gaica și Ungur și o eliminare la penalty-uri la turneul semifinal la Under 19 sunt rezultatele cu care UTA se poate lăuda la nivel juvenil în anul 2018. Apoi, Hrezdac, Isac (ambii la 17 ani) sau Vulturar (14 ani) au debutat în Liga a II-a, acolo unde și David Miculescu a devenit o certitudine prin prestațiile sale din finalul turului.
Mai pe larg despre rezultatele din 2018 a vorbit Florian Voinea, coordonatorul „aripii tinere”. „A fost un 2018 reușit, la fel cum a fost fiecare din ultimii ani. În vară, UTA a reprezentat cu mândrie orașul la nivel național, ne bucurăm pentru acest lucru. Echipa Under 19 – antrenată de Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Sandu Țamboi – a ajuns în primele patru din țară, pierzând la lovituri de departajare turneul semifinal al Campionatului Național. UTA Under 17, pregătită de Alexandru Gaica și Adrian Ungur, a jucat finala Cupei României, iar în Liga Elitelor a câștigat medalia de bronz, după ce a învins în finala mică pe Sporting Vaslui. UTA U15, cu Radu Mărginean și Dinu Donca pe bancă, a devenit vicecampioană națională, după finală cu FCSB”, a rememorat Voinea pentru uta-arad.ro.
În luna septembrie a demarat un nou sezon fotbalistic, iar obiectivele inițiale au fost atinse. „În ceea ce privește noul sezon, obiectivele fixate în vară au fost îndeplinite: echipele U19, cu același staff tehnic, U17, antrenată de Mircea Aslău și U15, pregătită de Dinu Donca, s-au calificat în Liga Elitelor. Suntem printre cele șapte cluburi din țară care participăm cu trei echipe în elita juniorilor, alături de Viitorul Constanța, Dinamo București, FCSB, U Craiova, CFR Cluj și Csikszereda Miercurea Ciuc”, a mai remarcat Voinea pentru aceeași sursă.
La nivel individual, sezonul 2018-2019 a venit cu ascensiunea a patru juniori în prima echipă a UTA-ei. „David Miculescu, Damian Isac, Mihai Hrezdac, toți din generația 2001, și Cătălin Vulturar, născut în 2004, au debutat la echipa de seniori. Cei patru au fost convocați și la loturile naționale de juniori”, punctează fostul echipier al UTA-ei din anii ’90.
Centrul de Copii și Juniori al UTA-ei include acum zece echipe: UTA II (antrenori Gaica și Ungur, joacă în campionatul Ligii a IV-a Arad), UTA U19 (Bogoșel, Petcuț, Țamboi), UTA U17 (Aslău), UTA U15 (Donca), UTA 2003 (Mărginean), UTA 2006 (Sorin Botiș, Adrian Clopu), UTA 2007 (Cristian Țigan), UTA 2008 (Ioan Herman, Abdoulaye Diarra), UTA 2009-2010 (Alexandru Nistor, Norbert Polgar) și UTA 2011-2012 (cea mai nouă grupă, antrenată de Diarra și Țigan).
„În primăvară vom face și grupa 2013. Trecem în noul an cu o situație financiară stabilă și bucuroși că ne putem desfășura activitatea în condiții bune”, a conchis Florian Voinea.

Recomandările redacției