centruUn centru social din Arad urmează să intre în reabilitare, în cadrul unui proiect finanţat din bani europeni. Este vorba de Centrul de Criză din strada Udrea, ce aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (DGASPC), instituţie subordonată Consiliului Jude­- ţean. Reprezentanţii DGASPC spun că, în curând licitaţia pentru atri­buirea contractului de lucrări va fi finalizată.
Lucrările de extindere şi moder­nizare a Centrului de Criză, situat în strada Udrea din municipiu presupun o investiţie de peste două milioane de lei. Centrul oferă în prezent asistenţă pentru un număr redus de copii însă, odată extins acesta va putea oferi servicii unei categorii mai largi de beneficiari. Mai exact, în cadrul Centrului de Criză ar urma să fie consiliate mame şi alte persoane adulte vulnerabile din judeţ. Extinderea centrului va fi cu încă o dată suprafaţa existentă.
Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar pe lângă fondurile neram­- bursabile este necesară şi o cofinan­ţare din partea Consiliului Judeţean. Investiţia are un termen de finalizare de 20 de luni de la începerea lucră­rilor. Centrul este destinat persoa­nelor vulnerabile social care se con­- fruntă cu o situaţie de criză temporară, a cărei soluţionare necesită intervenţie în regim de urgenţă.

Recomandările redacției