În multe comune unii primari au permis ca locaţiile vechi care găz­duiau dispensare medicale să fie trecute în domeniul privat. La Şiria acest lucru nu s-a întâmplat, administraţia a investit serios în construirea unui Centru de Permanenţă Medicală încă din anii anteriori.
În urma demersurilor administraţiei din Şiria şi a edilului şef de atunci şi de acum, Valentin Bot, a luat fiinţă, din vara anului 2011, Centrul de Permanenţă Medicală „Dr. Iuliu Traian Mera“ din Şiria, cu un număr de 14 medici din Şiria, Covăsînţ, Ghioroc şi oraşul Pâncota. Pentru a asigura permanenţa serviciului medical localnicilor din Podgorie în bune condiţii, regia primară este finanţată de administraţia şiriană.
„Este un obiectiv extrem de util pentru întreaga Podgorie, deoarece tot aici funcţionează şi o Substaţie de Ambulanţă. În zilele de lucru permanenţa se asigură între orele 15,00 şi 8,00 dimi­neaţa iar la sfârşitul de săptămână fără întrerupere. Utilitatea iniţiativei a fost dovedită de sutele de intervenţii lunare monitorizate la Centru în perioada de când funcţio­- naeză, din care doar 10 la sută au fost trimişi la Arad. Chiar dacă administraţia locală se îngrijeşte de chestiunile de întreţinere, de încălzire, de apă, acest Centru este un mare câştig pentru întreaga comunitate, deoarece nimic nu e mai preţios ca sănătatea oamenilor“ – ne preciza recent Valentin Bot, primarul din Şiria.
Iniţitiva edilului şirian şi-a dovedit utilitatea în cei aproximativ doi ani de când funcţionează, el asigu­rându-ne că va continua sprijinirea lui şi pe mai departe.

Recomandările redacției