DSC_0019_micVoluntarii arădeni din cadrul Centrului Judeţean de Voluntariat au accesat un proiect european prin care se doreşte atât întărirea relaţiilor cu asociaţii similare din ţări ale Uniunii Europene, cât şi o deschidere a tinerilor din Arad faţă de modelele sociale din alte ţări europene. „Dorim ca tinerii din Arad să beneficieze de un contact direct cu tineri din alte ţări europene. Acest proiect, numit «Active Together», presupune o colaborare cu trei asociaţii, din Italia Polonia şi Austria, 12 voluntari provenind din aceste ţări urmând să fie găzduiţi la Arad, unde vom avea activităţi diverse, specifice tinerilor. Proiectul este împărţit în două stagii a câte şapte luni, finalizarea fiind făcută printr-un seminar prin care se vor evalua rezultatele”, a declarat Glad Varga, preşedintele Centrului Judeţean de Voluntariat Arad.

Printre obiectivele urmărite se numără:

– Dezvoltarea şi creşterea nivelului competenţelor cheie a tinerilor, în contextul mai larg al necesităţii creării de oportunităţi egale în educaţie şi pe piaţa forţei de muncă;

– Dezvoltarea şi întărirea cooperării transnaţionale între organizaţii ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul tineretului;

– Promovarea cetăţeniei active în mediul tinerilor;

– Promovarea incluziunii sociale şi a solidarităţii în rândul tinerilor;

– Promovarea unui stil de viaţă sănătos, în special prin activităţi sportive – outdoor;

– Promovarea voluntariatului în rândul tinerilor.

„Implementarea acestui proiect se va face prin activităţi relaxante, pornind de la ateliere interactive de limbi străini, prin care dorim să promovăm cultura şi civilizaţia ţărilor de provenienţă a voluntarilor participanţi, dar vom avea şi activităţi de relaxare precum ciclismul amator, călărie, drumeţii sau altele specifice tinerilor. Nu în ultimul rând, vom promova Programul «Erasmus+» în rândul tinerilor şi organizaţiilor active din Arad”, a completat Glad Varga.

***

Proiectul „Active Together” a fost aplicat în  cadrul Programului „ERASMUS+”, Serviciul European de Voluntariat, la Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi formării profesionale la termenul din data de 24 martie a.c. Valoarea aprobată a proiectului este de 58.002 Euro. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană. Cele 3 organizaţii partenere sunt: Asociaţia VICOLOCORTO din Italia, Asociaţia Bona Fides din Polonia şi Asociaţia Grenzenlos – interkultureller Austausch din Austria.

Recomandările redacției