parteneriate[1]

Centrul Municipal de Cultură Arad va încheia, în acest an, mai multe parteneriate cu oraşe din străinătate, în special cu cele care au experienţă în ceea ce priveşte competiţia Capitală Europeană a Culturii, cu scopul de a promova oraşul în străinătate.

Conducerea Centrului Municipal de Cultură Arad a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că are în vedere întărirea legăturilor cu oraşele înfrăţite şi stabilirea de legături de colaborare cu alte oraşe europene.

“Ne dorim să stabilim legături de colaborare cu oraşe europene, în special cele care au avut experienţă în competiţia Capitală Europeană a Culturii, cum ar fi oraşul Pecs din Ungaria”, a precizat Daniela Pădurean Andreica, directorul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Aceasta a mai adăugat că se doreşte revitalizarea relaţiilor cu oraşe din alte ţări cu care s-ar putea organiza acţiuni comune, dar şi promovarea valorilor culturale arădene pe scene din străinătate.

O primă acţiune de promovare în străinătate va fi participarea trupei “Marionete” a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad la Festivalul Internaţional de Marionete “Izmir International Puppet Days” de la Izmir (Turcia), care va avea loc în luna martie.

De asemenea, au mai fost stabilite deja legături cu centre culturale din Praga (Cehia), Viena (Austria) şi Madrid (Spania).

La toate acestea, se adaugă continuarea colaborărilor internaționale, mai ales în urma înfrăţirilor pe care Aradul le are cu alte oraşe din Europa, a relațiilor cu ambasadele României în srăinătate, a acordurilor de principiu cu institute culturale importante.

Totodată, reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură Arad îşi propun să  participe la Ziua Porţilor Deschise de la Comitetul Regiunilor de la Bruxeles iar în luna octombrie a acestui an, Aradul va fi gazda reuniunii AVEC (Alianța orașelor culturale europene), manifestare considerată importantă din punctul de vedere al conexiunilor culturale europene şi nu numai.

Recomandările redacției