Centrul municipiului a prins viață! Arădenii s-au bucurat de terasele deschise, de soare și revenirea la normalitate

0
1326

Arădenii s-au bucurat de un nou suflu în orașul nostru, care a reînviat după o perioadă extrem de dificilă și plină de limitări. Centrul Aradului a devenit din nou, un loc electrizant, plin de viață, unde oamenii se pot bucura de micile plăceri ale vieții. Începând cu data de 1 iunie, o zi atât de așteptată de toți românii, arădenii au putut sta din nou la terase, au primit înapoi câteva libertăți care le-au fost interzise, din pricina pandemiei de coronavirus. Însă, o dată cu sosirea verii, arădenii au putut să se bucure din nou de soare, de centrul impresionant și bine organizat al municipiului, care a redevenit unul dintre cele mai frumoase din țară. Oricât de greu le-ar fi unora să recunoască, centrul Aradului este un exemplu de urbanism și organizare făcută ca la carte. De-a lungul bulevardului principal sunt magazine, terase, restaurante, în clădiri construite în stil baroc, renascentist, eclectic, sau secession, un centru demn de un oraș atât de important ca Aradul. Însă, în spatele unei astfel de organizări, este multă muncă, printre care amintim și amenjarea străzii 1 decembrie sau parcul Bujor Buda. Reprezentanții municipalității, dar și ai Consiliului Județean pregătesc noi zone pietonale, pentru a da orașului un aspect cât mai modern și cât mai european. 

Parcul Bujor Buda, inaugurat recent

Integrat în zona de promenadă – strada 1 Decembrie, parcul care poartă numele regretatului Bujor Buda a fost inaugurat recent, în data de 21 mai, de reprezentanții administrației județene, împreună cu reprezentanţi ai societăţii civile şi mediului de afaceri – implicați în proiect. Au fost prezenți la inaugurare și membri ai familiei Bujor Buda.

Inițiativa de amenajare a unei zone verzi accesibile arădenilor, în mijlocul orașului, a venit din partea conducerii Consiliului Județean,  a prins contur aproximativ cu un an în urmă.

S-a format un parteneriat cu reprezentanţi ai societăţii civile şi mediului de afaceri, pentru un proiect care să fie cu adevărat al comunităţii. Partenerii au venit şi au dat viaţă unui proiect frumos. Parcul va fi integrat zonei de promenadă de pe strada 1 Decembrie 1918. Autorităţile aşteaptă ultimele avize pentru a amplasa bustul lui Bujor Buda, personalitatea care a dat numele parcului.

 

Voicu Sida

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.