Centrul turistic și-a prezentat realizările: Aradul va avea șase circuite de promovare

0
222

Atracțiile județului, obiectivele istorice și culturale reprezentative, Podgoria Aradului, precum și lăcașele de cult sunt promovate intens. În această toamnă a fost realizată parte importantă din acest plan de promovare, Centrul Național de Informare Turistică Arad prezentându-și realizările. Aradul are trei circuite turistice importante, turiștii putând să viziteze cele frumoase zone din județ, precum și clădirile
„Conform strategiei în ceea ce privește turismul avem finalizate trei circuite tu­ristice urmând ca celelalte trei să fie gata până la sfârșitul anului. Un obiectiv important pentru noi este colaborarea cu centrele locale de turism, pe care încercăm să le activăm și să promovăm mai bine zonele în care acestea se află. Ne pregătim pentru Târgul de Turism de la București. Important este că am făcut demersuri pentru a deschide un punct de informare turistică în Gara Arad. Am discutat cu Compania Naţională de Căi Ferate, pentru a ne pune la dispoziţie un spaţiu, astfel încât să pune organiza un punct de informare turistică pentru toţi cei care călătoresc cu trenul şi aleg Aradul destinaţie turistică.
De asemenea, am elaborat un pliant general prin care promovăm județul urmând ca din ianuarie 2017 să avem un pliant conceput pentru fiecare circuit turistic, tradus în cinci limbi de circulație internațională“, a susținut Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean Arad
Primul circuit finalizat este circuitul „Drumul Vinului“, în cadrul căruia pot fi vizitate principalele obiective din Podgoria Aradului, cât și principalele unități de cazare. Centrul de Informare Turistică Arad oferă informații și pliante, persoanelor interesate. Cel de al doilea circuit este „Aradul Istoric“ care presupune o plimbare de două, trei ore prin municipiu, turiștii având ocazia să vadă principalele clădiri representative pentru Arad. Cel de al treilea circuit este „Valea Mureșului“, pentru promovarea acestuia fiind realizate afișe și pliante. Se prezintă principalele obiective tu­ristice de pe Valea Mureșului cât și unitățile de cazare.
Se lucrează la realizarea circuitului „Valea Crișului“, la circuitul „Tradițiile de iarnă“ şi la un circuit ecumenic, în care vor fi prezentate principalele mănăstiri și biserici din județ.
Prin intermediul Autorităţii Naţionale de Turism se lucrează la un ghid prin care se vor înfiinţa organizaţii de management pe destinaţii, după modelul Grupurilor de Acţiune Locală, prin care autorităţile locale să se poată implica pentru accesarea de fonduri în vederea obţinerii de finanţări.
Reprezentanții centrului vor să colaboreze cu agențiile de turism, pentru promovarea Aradului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.