cenusareasaDuminică, 3 februarie, de la orele 11, Trupa Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad va juca în spectacolul „Cenuşăreasa”.
Cu siguranţă o surpriză pentru pu­blic, „Cenuşăreasa” numărându-se prin­tre cele mai longevive spectacole ale Trupei Marionete, producţia fiind montată în ceea ce am putea numi perioada de aur a teatrului de animaţie din Arad. Regia spectacolului este semnată de Francisca Simionescu iar scenografia de Zoe Eisele Szucs. Din distribuţie fac parte Carmen Mărginean, Adina Doba, Cristian Bordaş, Izabela şi Mircea Moş, Nuţi şi Sorin Dorobanţu şi Lăcrimioara Slanko. Vă reamintim că în 2011 s-au împlinit 60 de ani de la primul spectacol cu marionete la Arad, care a avut loc în luna mai 1951. De atunci actori, regizori şi scenografi prestigioşi şi-au pus amprenta pe producţiile montate aici, făcând ca teatrul de animaţie arădean să ajungă cunoscut şi apreciat nu doar în ţară, ci şi în străinătate.
Vă mai spunem că Secţia Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad pregăteşte în această perioadă un nou spectacol. În curând va fi montată o producţie având la bază basmul „Greuceanu” de Petre Ispirescu. Detalii despre această nouă producţie vor fi oferite peste câteva zile într-o conferinţă de presă. Până atunci facem precizarea că spectacolul „Cenuşăreasa” are loc la sediul din strada Episcopiei nr. 15. Biletele de intrare la spectacol pot fi cumpărate de la casa de bilete a Secţiei Marionete cu o oră înainte de reprezentaţie la preţul de 6.06 lei.

Recomandările redacției