Parohia din Fiscut, Protopopiatul Arad, a găzduit duminică, 22 aprilie 2018, întrunirea preoţilor din Cercul Pastoral-Misionar nr. 5 Vinga, coordonat de P.C. Preot Horia Ștefan de la Parohia Secusigiu.
Întrunirea a debutat la ora 17 în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, prin oficierea slujbei Vecerniei cu Litie de către preoții prezenți sub protia Preacuvio­sului Părinte Iustin Popovici, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, din sobor făcând parte: Pr. Paroh Dan Marius Braiț, Pr. Horia Ștefan de la Parohia Secusigiu, Pr. Petrică Ungur de la Parohia Felnac, Pr. Nicolae Ursu de la Parohia Mănăștur, Pr. Mihai Blidar de la Parohia Sânpetru-German, Pr. Marius Mateiu de la Parohia Munar, Pr. Răzvan Sas, de la Parohia Vinga, Pr. Marius Ardelean de la Parohia Șagu, Pr. Sorin Higioșan de la Parohia Zădăreni, Pr. Valentin Goronea de la Parohia Hunedoara Timișană, Pr. Sergiu Sandu de la Parohia Firiteaz și Pr. Bogdan Tod de la Parohia Bodrogu-Nou.
După săvârșirea slujbei Vecerniei cu Litie, Preacuviosului Părinte Iustin Popovici, a rostit un frumos cuvânt de învățătură, făcând apel la pericopa evanghelică a duminicii, subliniind iubirea și curajul femeilor mironosițe care s-au dus la mormânt să ungă trupul lui Iisus, dar, pe neașteptate, au aflat de la înger că El a înviat, iar ele devin binevestitoare ale Învierii Sale din morți și curajul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de a-L mărturisi pe Hristos. De asemenea, părintele a amintit istoria cu uciderea balaurului și faptul că multe localități, biserici și credincioși din țara noastră îl au ca ocrotitor pe Sfântul Gheorghe.
În încheierea cercului pastoral-misionar, preotul paroh Dan-Marius Braiț a adus mulţumiri părintelui consilier, părintelui coordonator, colegilor preoţi, dar şi credincioşilor prezenţi.
Pr. Bogdan-Ioan Tod
Parohia Bodrogu-Nou

Recomandările redacției